Toplumsal Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Bilecik’e geldi ve ilk olarak İl Müftülüğünü ziyaret etti. Burada İl Müftüsü Ali Erhun ve müftülük personeli tarafından karşılanan İşliyen, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"12 yaşını doldurmayan çocukların camiye giremediği günlerden 4 yaşındaki çocukların Kuran öğrenebildiği günlere geldik" diyen İşliyen, dört yaşındaki bir çocuğun Kuran'dan ne anlayabileceğini ise tarif etmemeyi tercih etti.

İşleyen, bir cami yerleşkesinde yapımı tamamlanan "Kayı Boyu 4-6 yaş Kuran Kursu"nun açılışına katıldı. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, Türkiye’nin geçirdiği gerici dönüşümü şöyle özetledi:

Bu kurs bu duaların fiile dönmüş hallerinden bir tanesidir. Türkiye genelinde böyle kurslara devam eden 200 bine yakın yavrularımız var. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. 12 yaşını doldurmayan çocukların camiye giremediği günlerden 4 yaştan ölünceye kadar her kademede her yaşta çocuğun Kuran öğrenebildiği, dinini öğrenebildiği maneviyatla tanışabildiği günlere gelmemizi sağlayan Rabbimize hamd olsun.