Toplumsal Haber Merkezi

Beş yıldılı otelden aşağısında toplantı yapmayan, bu sayede her yıl dünya üzerindeki pek çok ülkenin genel bütçesinden daha çok para savuran Diyanet İşleri Başkanlığı, gelen bir soru üzerine ‘açık büfe’ fetvası verdi.

Ankara ve İstanbul’da 3 ayrı misafirhanesi olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yerlerde açık büfe kahvaltı da veriyor. Misafirhanelerde 8 Ağustos 2020 tarihi itibariyle standart kahvaltı 30 lirayken açkı büfe kahvaltı için 40 lira isteniyor.

Diyanet, en son ‘Meal Yazım Stratejileri Çalıştayı’nı 5 yıldızlı Metropolitan Otel'de açık büfe yemek eşliğinde gerçekleştirmişti.

'HELALDİR, İSRAF SAYILMAZ'
ANKA’dan Tamer Arda Erşin, Diyanet’e açık büfelerin harap olup olmadığını sordu. Diyanet, gönderdiği yazılı yanıtta, 'açık büfelerin israfa kaçmadığı sürece helal olduğunu' açıklayarak şunları belirtti:

İsraf, özellikle mal veya imkanları meşru olmayan amaçlar için saçıp savurmayı ifade eder. Dinen helal kabul edilen maddelerin günün icaplarına göre ihtiyaçtan fazla tüketimi haram veya mekruh sayılmıştır. Maddi ve manevi imkanları Allah’ın insanlara bağışladığı birer emanet sayan İslam dini, bunları Allah’ın rızasını kazanmaya ve insanlara mutluluk getirmeye elverişli yerlerde kullanmayı emreder. Sonuç olarak; Yüce Allah'ın kendisine mali yönden geniş imkân verdiği kimselerin, otellerdeki açık büfelerden, yenmesi ve içilmesi dinen helal olan şeylerden çeşit çeşit, aşırıya kaçmadan almaları helaldir ve israf sayılmaz.