Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyet, asgari ücretin artırılması için grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etti. HDP ve CHP ile görüştüklerini ifade eden Çerkezoğlu, "Meclis'te grubu bulunan diğer siyasi partileri İYİ Parti ve diğer gruplarla, genel başkanlarla da görüşme programımız olacak" ifadelerini kullandı. 

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaretin ardından CHP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı. DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan ile TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle görüştüklerini söyleyen Çerkezoğlu, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile biraz önce bir görüşme yaptık. Türkiye, bir taraftan ekonomik kriz, bir taraftan COVİD-19 pandemisinin yarattığı ekonomik ve toplumsal tahribatla, işsizlikle, yoksullukla mücadele ediyor. 2021 yılı asgari ücreti, ekonomik kriz ve COVİD-19 pandemisinin yarattığı bu tahribat sürecinde belirlendi” dedi.

'TBMM'Yİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'
Asgari ücretin TBMM'de yapılacak düzenlemelerle artırılabileceğinin altını çizen Çerkezoğlu, "DİSK olarak ilk günden beri, asgari ücretin vergi dışı bırakılması gerektiğini ve asgari ücret üzerindeki kesintinin devlet tarafından hazineden karşılanması gerektiğini ifade etmiştik. ‘Asgari ücreti tümüyle vergi dışı bırakmak ve asgari ücret üzerindeki SGK kesinti yükünün devlet tarafından karşılanması’ konusunda yasal düzenlemeler yapması için TBMM’yi göreve çağırıyoruz" diye konuştu. 

'BÜYÜK BİR YOKSULLAŞMA VAR'
HDP de ise DİSK heyetini Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar karşıladı. 

HDP ile görüşmesinde işçi emekçilerin bu dönemde de hak kayıpları ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Çerkezoğlu, “İşçileri, emekçileri, emeklileri ve halkı koruyacak politikalar iktidar tarafından hayata geçirilmedi. Şu anda da son derece olumsuz bir tabloyu yaşıyoruz. İşsizlik, özellikle genç ve kadın işsizliği ülkenin geleceğini tehdit eden bir duruma geldi. Çok büyük bir yoksullaşma var. İşten çıkarma yasağı ile birlikte getirilen bir dizi istisna nedeni ile işten çıkarmalar devam ediyor. Kod 29 diye son süreçte gündeme gelen hak kayıplarını yaşıyoruz. Bütçeden, hazineden işçi ve emekçilere pay ayrılmadı. Böylesi bir süreçte 2021 yılı asgari ücreti her zamankinden daha önemliydi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümet ve işveren çoğunluğuyla 2 bin 825 TL gibi bir ücreti reva gördü” diye belirtti.

Açıklamaların ardından Çerkezoğlu, öneri ve taleplerin bulunduğu dosyayı HDP heyetine sundu.