Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan ordusunun kendisine yönelik istifa çağrısının ardından, başkent Erivan’da hükümet binası yakınlarında toplanan destekçileriyle bir araya geldi.

Hükümet binası önünde destekçilerine seslenen Paşinyan, orduyu eleştirerek "Ordu, halka ve başbakana bağlıdır. Ermenistan’da zor bir durum var ancak çatışmaların yaşanmaması konusunda hemfikir olmalıyız" dedi.

'ERMENİSTAN’I TERK ETMEYECEĞİM’
Kendisini istifaya davet eden, görevden aldığı ordu yetkililerinin kendisinin hâlâ kardeşi olduğunu savunan Paşinyan, "Ben ve ailemin Ermenistan’ı terk etmek gibi bir planı bulunmuyor" diye konuştu.

Zaman zaman elinde bulunan megafonla destekçilerine seslenerek teşekkür eden Paşinyan ve destekçilerinin Erivan sokaklarındaki yürüyüşü devam ediyor.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’deki gelişmelere ilişkin “Ermenistan’daki bu darbe girişimini de şiddetle kınıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, “Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe ve darbe girişimlerine karşıyız. Ermenistan’daki bu darbe girişimini de şiddetle kınıyoruz. Askerlerin demokrasiyle iş başına gelmiş bir hükümete bırakın darbe yapmasını, istifa çağrısı yapması bile kabul edilemez. Ermenistan’daki bu çağrıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.