CHP’li Şişli Belediyesi’ndeki işinden atılmasının ardından açtığı işe iade davasını kazanan ve 534 gündür emeğini, işini geri alabilmek için direnen belediye işçisi Turan Aktaş, dün CHP Şişli ilçe Başkanlığı binasına 'işimi geri istiyorum' pankartı astı.

CHP'li yöneticiler tarafından polise bildirilen Turan Aktaş, Türkan Albayrak ve Cem Dursun gözaltına alınarak Şişli Polis Merkezi'ne götürüldü.

Direnişler Meclisi, Aktaş ve beraberindeki kişilerin CHP'lilerin ihbar ve şikayetleri üzerine gözaltına alınmalarına ilişkin açıklama yaptı. "CHP'nin AKP polisiyle yaptığı işbirliği ile Turan Aktaş'ın gözaltına alındığı" belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

534 gündür işi, ekmeği için direnen Turan Aktaş, 27 Mayıs'ta CHP Şişli binasına 'işimi istiyorum' pankartı astığı için Türkan Albayrak ve Cem Bulut ile birlikte gözaltına alındı. Boğaz Köprüsü'ne pankart asmayı hak sayan, herkes için CHP diyenler kendi belediyeleri olan Şişli Belediyesi'nden işinden haksız yere atılan Turan Aktaş'ı ters kelepçeyle polise teslim etti.

Turan Aktaş Şişli Belediyesi'nden, işçiler üzerinde düşmanca, ahlaksızca bir politika olan Kod-29'a dayanılarak işten atıldı. Bunun üzerine direnişe başladı, bir yandan da hukuk mücadelesini sürdürdü. Çünkü hukuk mücadelesinin adaletsizliğin olduğu ülkemizde tek başına sonuç vermeyeceğini biliyordu. Faşizm karşısında yenilmeyen tek komutan direniştir perspektifiyle açtığı davayı kazandı.

İstanbul 2. İş Mahkemesi'nin kararı 'işine iadesi' yönünde olmasına rağmen Şişli Belediyesi gerekeni yapmıyor. Tıpkı AKP iktidarı gibi kendi yasalarına uymuyor burjuva partisi CHP...

Turan Aktaş tüm bu yaşananlar karşısında direnmekten, mücadele etmekten vazgeçmiyor. Defalarca işkence ile gözaltına alınmasına rağmen sloganları, pankartları ile Şişli Belediyesi'nde, 19 Mayıs'ta CHP'nin kutlamalarında, ilçe binalarında olmaya devam ediyor. Turan Aktaş işçi düşmanı CHP ile, temsilcileriyle kavgasında bir adım geri atmıyor. 

Turan Aktaş bir direnişçi, bir emekçi ve ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor. Onuruna, işine emeğine canı pahasına sahip çıkıyor. İşçi sınıfının değerleriyle sürdürüyor kavgasını. 

Peki CHP ne yapıyor? İşçi düşmanlığı yapıyor, AKP'nin polisiyle giriştiği işbirlikçiliğiyle halka ve işçilere ihanet ediyor. Burjuva partilerinin CHP, Turan Aktaş'ın direnişi karşısında tutumuyla somutluyor.

Bu yaptığınız ihaneti, AKP polisiyle işbirliğinizi asla unutmayacağız. İşçilere, emekçilere, halkımıza ihanetinizi, 534 gündür direnen Turan Aktaş'a yapılan işkencenin ortağı olduğunuzu anlatacağız. 

Bizler Direnişler Meclisi olarak adaletsizliğe karşı süren direnişlerin omuz başında olmaya ve direnişleri büyütüp yenilerini yaratmaya deva medeceğiz.