Halkın Hukuk Bürosu İstanbul'da bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Direnişler Meclisi ve TAYAD üyesi 9 kişi gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Direnişler Meclisi ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyelerine bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Halkın Hukuk Bürosu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alındığı belirlenen isimler şu şekilde:

Selvi Polat

Hasan Basri Yıldız

Hatun Polat

Feridun Osmanağaoğlu

Mehmet Yücetepe

Fahrettin Keskin

Hasan Kocaman

Nursel Tanrıverdi

Türkan Albayrak 

CHP'li Şişli Belediyesi'nin işten çıkardığı ve işine geri dönebilmek için 664 gündür belediye önünde eylem yapan Turan Aktaş'ın da abisinin evine gidildiği belirtildi. CHP Genel Merkezi'ne yürüyüş gerçekleştirdiği kamuoyu tarafından bilinen Aktaş'a ilişkin henüz bir gözaltı işlemi yapılmadığı aktarıldı.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ İŞÇİLERİ DE GÖZALTINA ALINDI
CHP'li Şişli Belediyesi önünde 667 gündür 'işimizi geri istiyoruz' diyerek direnen Turan Aktaş, Mehmet Tuncay, Ramazan Çelik ve Salih Bitnel CHP'nin Ankara'daki genel merkezi önüne yürüyüş gerçekleştiriyordu. Bugün Düzce'de olan işçilerden Turan Aktaş ve Mehmet Tuncay gözaltına alındı. Direnişçilerden Ramazan Çelik gözaltılara ilişkin Toplumsal'a yaptığı açıklamada ''İki arkadaşımızı aldılar biz iki kişi kaldık. Bir kişi de kalsak yürüyüşümüzü devam ettireceğiz, kesinlikle geri adım atmayacağız. Gerekirse oturacağız, gözaltına mı alıyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar vazgeçmeyeceğiz'' ifadelerine yer verdi.