Direnişler Meclisi, İşgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

İşgalci İsrail güçlerinin Filistin yönelik saldırıları sonrası Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre 65'i çocuk, 39'u kadın 232 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık, 560'ı çocuk, 380'i kadın, 91'i yaşlı 1900 kişinin de yaralandığını, bu kişilerden 90'ının durumunun ağır olduğunu bildirdi.

İsrail’in katliamcı politikalarına bir tepki de Direnişler Meclisi’nden geldi. İstanbul Levent’te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önüne gelen Direnişler Meclisi, gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile direnen Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.

AKP iktidarının işgalci İsrail’in katliamlarının suç ortağı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer verildi:

Filistin’e yönelik katil İsrail’in on yıllardır süren saldırılarına geçtiğimiz hafta bir yenisi daha eklendi. 8 Mayıs gecesi başlayan hava saldırısında İsrail, Gazze’de 150 hedefi vurduğunu açıkladı. Bu açıklamadan sonra ABD Başkanı Joe Biden “İsrail’in kendisi savunma hakkı var” diyerek katliamı meşrulaştırmaya çalıştı.

‘İSRAİL, EMPERYALİZMİN SALDIRI SİLAHIDIR’
10 Mayıs da ise Mescid-i Aksa Caminde saldırıları protesto etmek isteyen Filistinlileri, İsrail askerleri silah, cop, gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bugüne kadar devam eden saldırılarda 300’den fazla insen hayatını kaybetti, bin 900'e yakın Filistinli yaralandı ve yüzlerce kişi de tutuklandı.

1946’dan bu yana Filistin halkı İsrail Siyonizmi tarafından işgal ve katliama maruz kalmaktadır. O günden bugüne İsrail, Ortadoğu’da emperyalizmin jandarmalığını yapmaktadır. Yani İsrail demek ABD demektir, İsrail demek emperyalizmin gayrimeşru çocuğu demektir. İsrail, emperyalizmin saldırı silahıdır. Ortadoğu’da ABD’nin çıkarlarını korur, tüm kirli işlerini yapar. Amaç emperyalizmin politikalarını hayata geçirmek, Ortadoğu’daki zenginlikleri sömürmektir.

‘AKP, İSRAİL’İN SUÇ ORTAĞIDIR’
Bugün AKP iktidarı yaşanan katliamı kınadığını, İsrail’i eleştirdiğini söylüyor ancak gerçek ortadadır ki AKP, İsrail’in yaptığı tüm katliamların suç ortağıdır, dökülen her damla kandan sorumludur. Bu katliamları gerçekleştiren İsrail pilotlarını Konya’da eğitmektedir. Ve hatta İsrail, AKP ve Türkiye oligarşisinin Ortadoğu’daki en yakın müttefiğidir. Türkiye, 1948 yılında kurulan İsrail devletini tanıyan ilk ülkeler arasındadır.

Emperyalizmin desteklemediği bir iktidar asla iş yapamaz, emperyalizmin politikalarına karşı çıkamaz. Bundandır ki AKP’nin Filistin’e sahip çıkması tamamen göstermeliktir, demagojidir.

Gerçek anlamda İsrail Siyonizmine karşı tavır alan, Filistin halkının direnişini destekleyen devrimcilerdir. Mahirlerden bu yana Filistin davası bizim davamız olmaya devam etmektedir.

Filistin mücadelesini bazen yükselip, bazen gerilese de halklar tarihsel mücadeleden dersler çıkaracak ve İsrail Siyonizmine karşı mücadeleyi büyütecektir. Eğer bu direnişin sürekliliği sağlanırsa zafer kaçınılmaz olacaktır.

Filistin halkının tek kurtuluşu emperyalizme ve siyonizme karşı halkların mücadelesidir. Halkla birleşmiş bir bağımsızlık savaşının sonu zaferdir.