Umut Taştan

Direnişler Meclisi, her perşembe Çağlayan Adliyesi önünde 'Adalet İstiyoruz' şiarıyla gerçekleştirdiği basın açıklamasında bu hafta ev hapsindeki Ayten Ötürk'e yer verdi. 

Lübnan'dan kaçırılıp MİT binasında 6 ay boyunca işkence gören Öztürk'ün, 3 yıl tutsak kalmasının ardından ev hapsine mahkum edilmesine tepki gösterilen açıklamada "Ayten Öztürk 2018 yılında Lübnan Havaalanından Türkiye'ye kaçırılmıştır ve bir devlet dairesinin bodrumun katında 'çiftlik' diye tabir edilen yerde 6 ay boyunca ağır işkenceler görmüştür. Bu işkenceler sonucunda vücudunda 898 yara açılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Geçtiğimiz hafta Öztürk'ün ikamet ettiği adrese 'birini arıyoruz' denilerek baskın gerçekleştirilmesine tepki gösteren Direnişler Meclisi, "Faşizmin yüzündeki perde olan yargı, 898 yaranın teşhir olmaması İçin onu tutuklanmıştır. 3 buçuk yıl tutsaklığın ardından da 'ev hapsi' adli kontrolüyle serbest bırakmıştır. Ama AKP'nin polisi onu rahat bırakmamış 3 Aralık 2021 tarihinde 'birini arıyoruz' bahanesiyle evini basmıştır" dedi ve şu ifadelere yer verdi: 

Ayten Öztürk tüm bu işkencelere, polis baskınlarına, komplolara yalnızca devrimcilik yaptığı, halkını ve vatanını çok sevdiği için maruz kalmaktadır. Bu sebeple kaçırılmış, 6 aylık işkencenin bedeninde açtığı 868 yara gizlensin, AKP iktidarının işkenceci bir hükümet olduğu ispatlanmasın diye hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiştir. Tecavüzcülerin 10 yıl ceza alıp, tutuklanmadığı bir ülkede devrimcilik yapan Ayten Öztürk hiçbir delil olmadan tutuklanıp, bedenindeki yaralar kanıtlanmasın diye tutsak edilip, hakkında ceza verilmiştir.

'Ev hapsi işkencedir' denilen açıklama Ayten Öztürk'ün ev hapsinin kaldırılması talebiyle sonlandırdı: 

Faşizm ülkenin dört bir yanını hapishanelerde dolduruyor ama bu ona yetmiyor. İnsanları 'ev hapsi'yle de evlerine hapsediyor. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; ev hapsi insanı tecrit etmektir, ev hapsi işkencedir. Ev hapsi insanı kendisinin gardiyanı yapmasıdır. Ev hapsi asla hapishanelerden iyi değildir. Ev hapsiyle amaçlanan insanı düşüncelerinden arındırmak, insanlıktan çıkarmaktır

Direnişler Meclisi olarak, Ayten Öztürk'ün ve onun gibi ev hapsinde olanların adli kontrollerinin kaldırılmasını istiyoruz.