İstanbul Sözleşmesi tartışmasında “fahişe” sözleriyle tepki çeken gerici Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak konusunda AKP içinde kavga sürüyor.

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen AKP’lilere “fahişe” diyen Abdurrahman Dilipak hakkında, başta genel merkez olmak üzere 81 il kadın kolu başkanının suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.

AKP'de Dilipak'a tepki sürerken, AKP Niğde Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur, Lütfiye Sevla Çam'ın aksine suç duyurusunda bulunmayacaklarını açıklamıştı.

'BAZILARINI ARADIM, TELEFONLARI KAPALI'
Dilipak ile ilgili tartışmalar devam ederken, Dilipak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isyan etti.

Dilipak, "Mediada birileri durduk yerde 10 gün sonra niye devreye girdiler. Düğmeye basan biri mi oldu. Bazılarını aradım, telefonları kapalı. Ah eski dostlar, eski dostlar! 'Yeni Normal' dönemde, yola çıktıklarını yolda buldukları ile değiştiren dostlar! :( Bilin, ben dönmezem yolumdan!" diye yazdı.

"Ne güzel,herkes herşeyi konuşuyor. Sokakta, partide, mescidler, STK'lar, Media hepsi bu konuyu konuşuyor. Bu olay ümmetin imtihanı oldu. Bu süreçte kim nerede duruyorsa belli olacak, herkes yapıp söylediği ve durdu" diye belirten Dilipak, "Maskeler fora. Ne bereketli bir süreçmiş. Elhamdülillah. Kim kimdir belli oluyor. Haydi iller,ilçeler... herkes eteğindeki taşı döksün" dedi.

'MİDE BULANDIRIYOR'
Öte yandan, son yıllarda adı sıkça anılan Pelikan grubuna yakınlığıyla bilinen Selman Öğüt ise sosyal medyadan Dilipak'a yüklendi.

Öğüt, "Dilipak AK Partili kadınlara neden fahişe diyecek kadar hiddetli? Bu öfkenin altında ne var bilmem ama üstü çok mide bulandırıyor" diye yazdı.

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede de, Dilipak için, "Abdurrahman Dilipak, yaptığı hakareti İstanbul sözleşmesi arkasına gizleyip, hakaret ettiği için kendisine verilen tepkileri de İstanbul sözleşmesine yandaş oldukları için diye satmaya çalışıyor.. Dilipak’a tepki ist.söz. İstemediği için değil, küfrettiği için.." ifadelerini kullandı.

DİLİPAK'A DESTEK
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ya yakınlığıyla bilinen eski Aktrol Taha Ün ise Dilipak'ı savunarak, "Abdurrahman Dilipak’ı yargılamak, mümkünse mahkum etmek, imkanlar el veriyorsa hapse atmak tam da bu iktidara yakışandır. zira Doğu Perinçek’li bir koalisyona yakışan da tam olarak budur. koalisyonunuzun buçuk ortağının '28 Şubat altın çağını yaşıyor' sözünün hakkını vermelisiniz" dedi.

Dilipak'ın paylaşımları ise şu şekilde: