Toplumsal Haber Merkezi

Adana Havalimanı'nda Koruma ve Güvenlik Memuru olarak çalışan M.B. önce Havalimanı Başmüdür Yardımcısı yapıldı, 4 saat sonra da Koruma Güvenlik Müdürlüğü görevine getirildi.

İtfaiye memuru olan M.İ. ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Personel Daire Başkan Yardımcısı oldu. Havalimanı İşletme Müdürlüğü memuru K.E. de İzmir Havalimanı Başmüdür Yardımcısı olarak atandı, bir gün sonra ise DHMİ Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü oldu. Atamalarla ilgili iddialar, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut tarafından soru önergesi ile Meclis gündemine getirildi.

Barut "Atama yönetmeliği görevde yükselme sınavları ve hukuk çiğnenerek yapılan atamalar. DHMİ, çalışanlarını mağdur etti. Haksız, hukuksuz, liyakatsız atamalara kılıf uydurmak için başmüdür yardımcılığı sıçrama tahtası yapıldı" dedi.

Barut, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

Adana Havalimanı'nda itfaiye memuru kadrosunda görevli M.İ.’nin DHMİ Personel Daire Başkan Yardımcısı olarak ataması hangi şartlar gözetilerek yapılmıştır? DHMİ İşletme Dairesi Başkanlığı görevine atanan C.A. niçin görevden alınmıştır? Koruma ve Güvenlik Memuru olarak çalışan M B.'nin, yalnızca 4 saat sonra Adana Koruma Güvenlik Müdürü kadrosuna atandığı doğru mudur?"