MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

 ''ABD seçimini elbette yakından takip ettik. Hiç kuşku yok ABD’li seçmenlerin takdir ve tercihine saygı duymakla beraber tercih yapacak köhne zihniyette değildir. Kimin başkan olup olmadığı ABD’nin iç meselesidir. Bizim baktığımız yer Türkiye’dir, çıkarlarla ilgileniriz. Biz ne Biden şakşakçısıyız, ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz. Bizim ABD’den beklentimiz Türkiye’yi küçük görmemesi, küçümseme yanlışına düşmemesidir. Şayet dost isek buna göre davranmalıdır, şayet müttefik isek bunun gereği yapılmalıdır, yok adı konulmamış, ilanı yapılmamış düşman kamplara ayrılmışsak, bunu da bilmemiz hakkımızdır.

Biden’ın Türkiye’ye bakışı iyimserliğimize set çekmekte, baraj oluşturmaktadır'' 

ABD SEÇİMLERİNİ TAKİP EDEN GAZETECİLERE TEPKİ
Medyada ABD seçimlerinin yoğun olarak takip edilmesini eleştiren Bahçeli, “Biden’cılarla Trump’cılarla sürekli tartışmışlardır. Milletimiz adına talihsiz tartışma programları uzun bir süre ekranları karartmışlardır. ABD’deki başkanlık değişimini bu ülkenin vatandaşlarından daha fazla önemseyen, gereğinden çok sonuç ve anlam çıkaran sözde aydın bu denli kalabalık olması kaygı vericidir. Aynısını Obama seçildiğinde de gösteren bu köksüzlerin cehaletleri şöyle dursun mensubiyetleri bile hasarı ağırdır. Bunları bıraksak TV programlarında ilişik oturdukları masanın birden bire masaya çıkıp tarafı oldukları başkan adayları adına lutuf atmaları mümkündür. Hatıraları ile iftihar ettiğimiz imparatorluk tarihimiz asla ırkçı, dışlayıcı ve ayrımcı değildir. Milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti aynı vicdan ve insanlık mirasının devamı olarak bu düşüncenin soylu bir temsilcisidir'' diye konuştu.

MUHALEFETE BİDEN ELEŞTİRİSİ
Muhalefetin Biden'i kutlamasına da tepki gösteren MHP Genel Başkanı, “Bizim tuhafımıza giden başka bir husus ise CHP Genel Başkanı’nın Biden’ı kutlamasındaki hızı, telaşıdır. HDP’ye bakınız, o da hemen kutlamıştır. Bir türlü köşesine çekilmeyen, farklı zamanlarda sivri açıklamalarla kendisini hatırlatan siyaset eskisi de Biden’ı şans olarak gördüğünü söylemiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu, nereye yetişeceksin? Gizlenemez bu memnuniyetinin sebebi nedir? Resmi açıklama yapılmadan, bir muhalefet partisi liderinin kutlama mesajı neyin nesi kimin sesidir? CHP’yi ABD’nin sevdalısı yapan ilişkiler ağını nereye koyalım? Biden’a ağzına sürdüğü bir tutam balın lezzetini almış olmalı ki, Kılıçdaroğlu yeni efendisi ile sosyal medya ile temas kurma gereği duymuştur. Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi Biden’ı alelacele tebrik etmiştir. Gazi Mautafa Kemal Atatürk yerinden kalksa bunları İzmir’e hatta okyanusun karşısına vura vura kovalardı'' ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN AÇIKLAMASI
Bahçeli Azerbaycan'daki gelişmeler için ise “Azerbaycan Karabağ’da büyük bir başarı elde etmiştir. Katil Paşinyan, acıyla kıvranarak yenilgiyi kabul etmiştir. İman ediyoruz ki, Allah zalimi imhal eder ama asla ihmal etmez. Ermenistan döktüğü kanların bedelini ödemiştir, tarihi rövanş alınmıştır. 30 yıllık zulüm dönemi kapanmıştır. Ne mutlu bize. Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan yapılan anlaşmaya göre ateşkes tesis edilerek Türk