Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada "Anadolu İmam Hatip Liselerinin yüzde 99,8'si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin yüzde 87'si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler" dedi.

Selçuk'un bu açıklamasının ardından gözler Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) imam hatip öğrencilerinin başarısına gözleri çevirdi.

Peki imam hatip öğrencilerinin yüzde kaçı örgün öğretime yerleşebildi?

Independent Türkçe'nin haberine göre, sınava giren toplam 2 milyon 436 bin 958 öğrenciden örgün lisans programlarına yerleşenlerin sayısı 431 bin 380 oldu. Bu da yüzde 17.7'nin örgün öğretim programlarına girdiğini işaret ediyor.

ORTALAMANIN ALTINDA
ÖSYM verilerine göre imam hatip liselerinde ise başarı ortalamanın daha altında.

238 bin 391 öğrencisi olan imam hatip liselerinde 39 bin 127 öğrenci örgün eğitim programlarına yerleşebildi. Bu da yüzde 16.4'lük bir başarı olarak ortaya çıkıyor.

EN BAŞARILI LİSE TİPİ
En başarılı liseler ise sosyal bilimlerden çıktı.

10 bin 85 sosyal bilimler lisesi mezunundan 5491'i örgün lisans programlarına girdi Bu da yüzde 54.4'lük bir başarıyı işaret ediyor.

DİĞER LİSELERDE DURUM NE
Bazı liselerin örgün eğitime yerleşme yüzdeleri şöyle:

•      Fen liseleri: Yüzde 49.4

•      Yabancı dilde eğitim veren özel liseler: Yüzde 33.8

•      Anadolu liseleri: Yüzde 27.9

•      Özel lise: Yüzde 27

•      Endüstri meslek liseleri: Yüzde 2.3

(Akit gazetesi bugün birinci sayfasında imam hatip lisesi mezunlarının "YKS'ye damga vurduğunu" öne sürdü. -Küpür: Akit)