MEB’in yatırım bütçesinin sınırlı olduğunu ifade eden HDP’li Garo Paylan, “Okullarımızın gerek depreme güvenli hale getirilmesi için gerekse çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi yatırım bütçenizin artırılmasını öneriyoruz. MEB yatırım bütçesinin 10 milyar TL artırılmasını istiyoruz” diye konuştu. Teklif, komisyonun AKP ve MHP’li üyelerinin oyları ile reddedildi.

Reddedilen bir diğer önerge ise “200 bin öğretmenin atanabilmesi için MEB’e 20 milyar TL kaynak verilsin” önergesi oldu. Önerge ile 200 bin öğretmen ataması yapılabilecek 20 milyar TL’lik kaynağın eğitim bütçesine aktarılmasını teklif ettiklerini belirten Paylan, “Yüz binlerce öğretmen bekliyor, gelin bütçeyi 20 milyar TL artıralım, 200 bin öğretmenin atamasını hep beraber yapalım” dedi. Komisyonun AKP ve MHP’li milletvekilleri, bu önergeye de ret oyu verdi.

Önergelerin reddedilmesini BirGün’e değerlendiren Paylan, Bakanlık bütçesinin, “Saraylara ve yandaşlara giden kaynakların bir bölümü kesilerek” artırılabileceğini belirterek,  “Milli Eğitim Bakanı da bizimle hemfikirdi ancak AKP’li ve MHP’li üyeler, ‘Hayır’ dedi” diye konuştu.