HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıda parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer'in yargılanacağı davanın duruşma tarihi belli oldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Bayraklı 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Hakkında "tasarlayarak insan öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "işyeri dokunulmazlığını ihlal etme" ve "siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istenen katil Onur Gencer, 29 Aralık'ta mahkemeye çıkarılacak.

NE OLMUŞTU?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatılması istemiyle ikinci kez iddianame hazırlamasının hemen ardından HDP İzmir İl Binası'na Onur Gencer isimli bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldüren Gencer, parti binasını da ateşe vermiş; ilk ifadesinde "Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’den nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim" ifadelerini kullanmıştı.

Gencer'in saldırıdan hemen önce sosyal medya hesabından ırkçı paylaşımlarda bulunarak HDP'yi hedef aldığı görülmüştü. Gencer’in Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait silahlarla çekilen görüntüleri de ortaya çıkmıştı. HDP Milletvekili Hüda Kaya, Gencer'in Suriye'de SADAT tarafından eğitildiğini öne sürmüştü.

Gencer, emniyetteki ve adliyedeki savunmalarında pişmanlık duymadığını belirterek, "İçimi soğuttum, beni serbest bırakın" ifadelerini kullanmıştı.

Gencer hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame dün kabul edilmişti.