Aslı Baykal, Uğur Dündar'ın dün sosyal medyada yaptığı Deniz Baykal'la ilgili sözlerine yanıt verdi. Aslı Baykal'ın 'para' mevzularına girmesi üzerine tartışmanın boyutu yön değiştirdi.

Gazeteci Uğur Dündar, “Aslı Baykal, 31 Mart seçim zaferinin yaşandığı gece, sabaha kadar çalıştırdığı emekçileri kullanılmış eşya gibi kapı önüne bıraktığında, hem kızı, hem de Deniz Bey, benim gözümde bitmişti. 7 yıl süreyle markalaşmasına büyük katkıda bulunduğum Halk TV'den bu nedenle ayrılmıştım” ifadelerini kullanmıştı. Dündar, paylaşımının devamında ise, “Yanlış anlaşılmasın. Ben Halk TV'den Baykal ailesinin sahipliği döneminde ayrılmıştım. Halk TV'nin yeni sahibinin Baykallarla hiçbir ilgisi yok...” demişti.

ASLI BAYKAL: UÇUŞLARI KANALIMIZ ÖDEDİ

Dündar'ın sözünü ettiği dönemde Halk TV yönetiminde bulunan Aslı Baykal, Twitter üzerinden Dündar'a şöyle yanıt verdi:

"Uğur Dündar hakkımda tweet atmış. Beni engellemiş o yüzden hesabından yazamadım, cevabım şudur: Tazminatlarını vererek işçileri işten çıkarmak bir işveren hakkıdır. The Marmara Otelde yaptığımız görüşmede genel yayın yönetmeni olmak istediniz, reddedince hakkınızı helal etmez oldunuz. Her zaman tek kuruş almadım diyorsunuz, yaptığınız business class uçuş biletlerini kanalımız ödedi; Ege bölgesinde de hatırlarsınız, bazı temsilcileriniz vardı."

"REYTİNG REKORLU, BOL REKLAMLI PROGRAMIN UÇAK BİLETLERİNİ DE BİZ ÖDEYELİM!"

Uğur Dündar, Aslı Baykal'ın "uçak biletlerinizi biz ödedik" açıklamasına yanıt verdi. Dündar, "reyting rekorlu,bol reklâmlı programlar yapalım,uçak biletlerimizi de biz ödeyelim.Çok ayıp!" dedi. Dündar ayrıca Baykal'ların Halk TV'yi CHP'nin parasıyla aldığını söyledi.

Dündar'ın yanıtı şöyle:

"Aslı Baykal, Halk TV'ye Genel Yayın Yönetmeni olmak istediğimi kabul görmeyince de hakkımı helâl etmediğimi söylemiş. Aslı Hanım, babanız siz ve Şaban Sevinç'in önünde bana hisse vermeyi ve Yönetim Kurulu'na almayı teklif ettiğinde 'Akçeli işlere girmem" deyip reddeden kişi benim! Sn.Aslı Baykal, Halk TV Baykal ailesininken, 7yıl boyunca tek kuruş almadan reyting rekorlu programlar yaptım. Acaba siz Halk Tv'yi kaç paraya aldınız? Faturanız var mı? Yoksa Tv CHP'nin parasıyla mı alındı? (Not: Halk TV'nin yeni sahibi parayı bastırdı ve hakkıyla satın aldı.) 

Aslı Hanım, birçok yere SÖZCÜ'nün aracıyla gittik. Cebimizden 100 bin TL'den fazla yemek parası harcadık. Size tek bir fatura ödetmedik. Reyting rekorlu, bol reklâmlı programlar yapalım, uçak biletlerimizi de biz ödeyelim.Çok ayıp! İzmir'de benim değil, Halk TV'nin temsilcisi vardı.

Sn. Aslı Baykal Hanımefendi'ye karşı çok mahçubum! 7 yıl boyunca reyting rekorları kıran, bol reklâm getiren, marka değerine katkı yapan programlara ilâveten üste para da vermeliydim!.. Tüh... Artık onu da öbür gelişte öderim!.."