Gazeteci - yazar Murat Yetkin, "Bu tablo değişmedikçe de Demirtaş ve Kavala, hapiste kalmaya devam edebilir, tablo değişirse de ileride pek ala Meclis’e girebilirler." yorumunu yaptı.

Yetkin yazısında, "Demirtaş’ı 4 Kasım 2016 ve Kavala’yı 1 Kasım 2017’den bu yana hapiste tutan şey sadece hukuk değildir, hatta yasalar dahi değildir. Olsaydı, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları uygulanırdı, alt mahkemeler tarafından iktidarın siyasi tercihleri doğrultusunda bozulmazdı." düşüncesini dile getirdi.

Yetkin şu ifadeleri kullandı: 

Ergenekon davalarında Fethullahçılar nasıl İlker Başbuğ, Kemal Gürüz, Yalçın Küçük gibi birbiriyle alakasız isimleri aynı örgütün üyesi oldukları iddiasıyla hapsedip yargıladılarsa, Erdoğan ve AK Parti algısında Fethullah Gülen, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala aynı parantezde yer alıyor.

Bu algıyla bir zamanlar şiir okudu diye hapsedilip saçma bir kararla siyasetten yasaklanan siyasetten yasaklanmış olan, iktidarda olduğu halde AK Parti kapatma davasıyla mücadele etmiş olan Erdoğan, şimdi HDP’nin kapatılması ve yöneticilerinin siyasetten yasaklanmasını isteyen müttefiki Bahçeli’nin arkasında duruyor. Ama bir yandan Kürt seçmenin oylarına da talip olduğu için ortaya “Kürt sorunu denilen mesele” gibi anlaşılmaz tanımlar çıkıyor.
Bu tablo değişmedikçe de Demirtaş ve Kavala, hapiste kalmaya devam edebilir, tablo değişirse de ileride pek ala Meclis’e girebilirler.