Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası devam ederken, Demirtaş SEGBİS’ten, “128 milyar dolar nerede?” diye yazdı.

Siyasetçiler, bulundukları cezaevinden A4 kağıtlarına yazdıkları yazıyla mahkeme heyetinin tutumunu protesto etti.

Sincan 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden yazdığı yazıda Nazmi Gür, “Duyamıyoruz, okunan nedir, SEGBİS kapatıldı, duyamıyoruz, göremiyoruz” yazdı. Diğer siyasetçiler “duyamıyoruz” yazılı kağıtları kameraya gösterdi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, “128 milyar dolar nerede?” diye yazdı.

18 DAKİKA PROTESTO
İddianame, duruşma salonunda mahkeme başkanının tutumunun protestoları eşliğinde okundu. Avukatlar ve siyasetçilerin ilk protestoları 18 dakika sürdü. İddianamenin okunduğu sırada avukatların yeniden siyasetçilerin söz almasını istemesi üzerine, avukatlar ile mahkeme başkanı arasında gerginlik yaşandı. HDP’li siyasetçiler ve avukatlar durumu ikinci kez alkış ve sıralara vurarak protesto etti.

“Siyasetçiler konuşsun” talebinin mahkeme başkanı tarafından reddedilmesini “hukuksuzluk” olarak niteleyen avukatlar, alkış ve zılgıtlarla salonu terk etti.