Her fırsatta Saray'a gitmesiyle bilinen şarkıcı Demet Akalın, yandaş Sabah'tan Sonat Bahar'ın sorularını yanıtladı. Saray konserlerinde de yerini alan Akalın kendisini eleştirenlere tepki gösterdi. Akalın, "Keşke herkesin Reis'le beş dakika geçirme şansı olsa" ifadelerini kullandı.

Akalın'ın açıklamalarından bir kısım şöyle:

İçişleri bakanı istifa ettiğinde saatlerce ağladım. Durmadan ağladım, "İnşallah Reis istifayı kabul etmez" diye dua ettim. Çok fazla dobra olmak, aklına geleni söylemek iyi bir şey mi bilmiyorum. Bunun geçmiş zamanlarda çok zararını da gördüm ama şu zaman için onlara zarar diye bakmıyorum. Ben kendi dünyamda doğruya doğru diyen bir kadınım!

Bu konserler için Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettikten üç gün sonra anladılar ki, ben Mihriban'ı okuyamamışım! Teşekkür ettim öyle anlaşıldı. Ama beni geçen hafta kim aradı? Selda Bağcan... Bana destek oldu, ondan önce de Mahsun Kırmızıgül aramıştı. Geçen sene de otobanı övmüştüm, Cumhurbaşkanımız beni aramıştı. Adam ne yapsa yaranamıyor. İnsanların biraz daha önyargısız bakması gerekiyor konulara. Keşke herkesin Reis'le beş dakika geçirme şansı olsa. Ben Cumhurbaşkanımızla sohbet ederken, dayımla, abimle, ailemden biriyle sohbet eder gibi hissediyorum, derdimi o rahatlıkla anlatıyorum.