Toplumsal Haber Merkezi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in dün akşam "Deli Çavuş" adlı hesap üzerinden paylaştığı, KKTC'de milyarlarca dolar kumar oynayanların listelerine ilişkin tweetlere erişilemiyor.

Resmi bir açıklama gelmedi ama söz konusu içeriklere erişimin engellendiği düşünülüyor. Listelerin bulunduğu toplam 9 tweet'e bu şekilde erişilemiyor.

NE OLMUŞTU?
Sedat Peker, aralarında; siyasilerin, bürokratların, hükümete yakın iş adamlarının ailelerinin de olduğu yasadışı bahis sitelerinde 50 bin doların üzerinde para kaybeden kişilerin listesini ele geçirdiğini öne sürmüştü. 

Daha sonra Peker, takipçilerinin çoğunluğunun listeyi yayınlamasını istediğini belirterek, Deli Çavuş hesabını işaret etmişti. "Yapılan anketlere baktığımızda katılanların en az %97’si yayınlansın istemiş. Ben yayınlamam ancak liste Deli Çavuş’un eline de geçmiş. Galiba Deli Çavuş yayınlayacak. Ancak bu işin vicdani sorumluluğu sizde ve Deli Çavuş’ta. Bana ait değil. Önce 5 bin kişilik üç sene öncesine ait olan 20 bin dolardan 2 milyon dolara kadar olan listeyi yayınlayacakmış bana öyle söyledi" ifadelerini kullanmıştı.

'DELİ ÇAVUŞ' AÇIKLAMIŞTI
Deli Çavuş isimli hesap, Sedat Peker'in kumar oynadıklarını iddia ettiği kişilerin listesini açıkladı.

1900 kişinin yer aldığı listelerde, bazı isimlerin ise silindiği görüldü. Söz konusu hesap, bu isimlerin neden silindiğine dair bir açıklama ise yapmadı.