CHP Avusturya Birliği’nin Facebook yayınına bağlanan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “İlk seçildikleri zaman bindikleri arabalar farklı, bir sene geçtikten sonra bakıyorum farklı. Fabrikatör bu kadar zenginleşmiyor, siyasette sen bu kadar nasıl zenginleşiyorsun?" ifadelerini kullandı.

 AKP iktidarının pandemi sürecinde sosyal devlet ilkesi gereği hareket etmediğini belirten Tanal, esnafın ayakta kalması, vatandaşın geçiminin temini konusunda gerekli tedbirlerin alınmadığını söyledi.

Somali'nin İMF borcunun ödenmesini ve Tunus'a 5 milyon dolar hibe edilmesine tepki gösteren Tanal, “Madem bu kadar paranız var, kendi vatandaşınıza neden katkıda bulunmuyorsunuz? Kendi vatandaşınızın kirasını ödemesi, geçimini sağlaması için niye maaş ödeyemiyoruz?” dedi.

İKTİDAR CHP'Lİ BELEDİYELERE ENGEL
CHP'li Tanal, salgın sürecinde AKP'nin CHP'li belediyelerin çalışmalarına engel olduğunu söyledi. İBB ve ABB'nin zor durumdaki yurttaşlara yardım için topladığı bağışlara el konulduğunu hatırlatan Tanal, 25 yıldır ihtiyaç sahiplerine 3 kap sıcak yemek ulaştıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’nin aşevi hesaplarının bloke edildiğini, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yoksullara bedava ekmek dağıtmasının engellendiğini, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu sahra hastanesinin kapatıldığını söyledi.

AKP'nin halktan kopuk olduğu ve bu yüzden de esnafın, yurttaşın ne halde olduğunu bilmediğini söyleyen Tanal, AKP'nin ilk yıllarını hatırlatarak "yani vatandaşa tepeden bakmıyorlardı, kibirli değillerdi” ifadelerine yer verdi. 

MİLLETİN SOFRASINDA EJDER MEYVESİ YOK
İktidardaki bu değişimin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'deki apartman dairesinden taşınması ile başladığını dile getiren Tanal şu ifadeleri kullandı:

Sayın Cumhurbaşkanı, ilk milletvekili seçildiği zaman, ilk başbakan olduğu zaman nerede oturdu? Keçiören’de oturdu. Halkın arasında bir apartmanda oturdu. O dönem hakikaten herkes takdir etti. Peki Keçiören’de halkın arasında mütevazi bir apartmanda oturan Başbakan, şimdi Cumhurbaşkanı nerede oturuyor? Yani her yer saray oldu… Halktan uzaklaştılar gerçekten. Ve halktan uzaklaşınca hakikaten halkın ne yediğinden ne içtiğinden bihaberler. Yani zannediyorlar ki herkesin sofrasında ejder meyvesi var. Ama milletin sofrasında ejder meyvesi falan yok. Biran önce erken seçim yapılsa da hiç olmazsa ülke huzura, refaha, mutluluğa kavuşur. Biz bugünleri bekliyoruz. 

Erdoğan'ın birlikte yola çıktığı, AKP'nin eski kurucularından kimsenin yanında kalmadığını söyleyen Tanal, “Sayın Cumhurbaşkanı, yola çıktıklarıyla değil, yolda bulduklarıyla birlikte devam ediyor ki, maalesef onlar çıkmaz bir yolda” olduklarını söyledi.

Siyasete atılanların kısa sürede zenginleşmelerine, lüks araçlara binmelerine tepki gösteren Tanal, şaşkınlığını dile getirdi. "Bakıyorum milletvekili, ilk seçildiği zaman bindikleri arabalar farklı, bir sene geçtikten sonra bakıyorum farklı" diyen Tanal açıklamalarına şu şekilde devam etti:

 4 dönemdir milletvekiliyim. Bakıyorum milletvekili, ilk seçildiği zaman bindikleri arabalar farklı, bir sene geçtikten sonra bakıyorum farklı. Ya arkadaş senin fabrikan yok, bir şeyin yok. Fabrikatör bu kadar zenginleşmiyor, siyasette sen bu kadar nasıl zenginleşiyorsun? Yani bu paralarını, maaşlarını kuruş harcamasalar, üst üste böyle arkamda bulunan kitaplarım gibi istifleseler, o parayla o araçlar da alınmaz, o evler de alınmaz, o yaşam şartları da olmaz. Ama oluyor. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum