Aydın’nın Kuyucak ilçesi Değirmendere Mahallesinde, jeotermal kuyusu açılmasına karşı direnen köylülere AYÇEP, ÇİYAP ve NAZÇEP Başkanları ve üyeleri destek verdi.

Aydın’ın Kuyucak ilçesi Değirmendere köyünde, bir şirketin açmak istediği jeotermal kuyusuna karşı köylüler direnişi sürdürürken AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, NAZÇEP Başkanı İsmail Doğan ve Mehmet Balcı, ÇİYAP Başkanı Ahmet Uslu ve üyeler,  mahalleye gidip köylü vatandaşları dinleyip onlara destek verdiler.

Firma yetkililerinin polis ve jandarma koruması altında kuyu açma çalışmaları sürüyor.
Değirmendere köylüleri ise evlerinin çok yakınında yapılan çalışmalardan dolayı haklarını aramaya devam ederken nöbetleri devam ediyor.

Aydın Hedef'ten Ayşe Aktaş'ın haberine göre; Mahalle sakinlerine desteğe giden AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, “Dünyanın hiçbir yerinde 1. sınıf tarım topraklarında, insanların, vatandaşın yaşadığı alanlarda evlerinin 50 metre dibine kuyu çakılmıyor. Bu yapılan doğru değil. Hem tarım alanlarına hem de insan sağlığına zarar veriyorlar. Buna göz yuman yetkililere sesleniyoruz. Artık bu çalışmaları görmezden gelmeyin” dedi.



ÇİYAP Başkanı Ahmet Uslu, köylü vatandaşın haklı duruşuna sonuna kadar destek verdiklerini dile getirerek tarım arazilerin talan edildiğini söyledi.

DEĞERMENDERE’NİN SORUNLARINI HERKES DUYACAK
Nazilli için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade eden NAZÇEP Başkanı İsmail Doğan ise ”Değirmendere’nin sorunlarını Nazilli’de duymayan insan kalmayıncaya kadar elimizden geleni yapacağız. Değirmendereliler siz feryat etmezseniz dışardakiler feryat etmez. Burası bir çığlıktır unutmayın. Bu çığlığı duyurabildiğimiz kadar Türkiye’nin her yanına duyurmaya çalışacağız. İşlerine geldiği zaman yasa işlerine gelmediği zaman yasa dışı. Eğer sesinizi biraz yükseltirseniz size yasadışı örgüt üyesi derler bu kadar çirkinleştiler. Biz bulunduğu yeri cennete çevirmeye çalışanlarız“ diye konuştu.



Mahalle sakinleri ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ulaşmaya çalıştıklarını, onlardan da destek ve yardım bekledik ancak bir cevap alamadıklarını ifade ettiler.