Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Karar TV yayınında gazeteciler Ahmet Taşgetiren, Yıldıray Oğur ve Elif Çakır’ın sorularını cevapladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Erken seçim ihtimali yok” diyemediğini ifade eden eski yol arkadaşı Davutoğlu, “Erdoğan, 2018’de seçim olmadığını söyledikten sonra Bahçeli’nin seçim çağrısına uymak zorunda kaldı. Seçime gidip gitmeme konusundaki ipler Bahçel’inin elinde. Bahçeli ‘siyasetin gidişatı benim elimde’ demek istiyor” diye konuştu.

'ERKEN SEÇİMSİZ 2022 ZOR GÖRÜLÜR'
Erken seçimle ilgili tutumunun açık olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Erken seçim öyle bir şey ki ya hiç bahsini açmayacaksınız ya da seçimi yapacaksınız. Böyle bir beklenti oluştu mu seçim olana kadar yatırımlar erteler ve insanlar ‘ne olacak kaygısı’ duyarlar. Siyasi iktidarın en büyük hatası iki konunun gündemde kalmasına izin vermemesi. Darbe söylentileri ve erken seçim. Türkiye’nin erken seçimsiz 2022’yi görmesi zor” ifadelerini kullandı.

Mevcut psikolojik ortamla Türkiye’nin 2023’e ulaşmasının mümkün olmadığını savunan Davutoğlu şunları söyledi:

Türkiye’de AK Pati iktidarı yok. AK Partililer kendilerinin aldatılmasına izin vermesinler. Mecliste MHP onayı olmadan yasa çıkaramayan bir parti var. Yönetme itibariyle bakıldığında ise binde birlerde oyu olan bir parti çıkıp 4 yıldır ülkeyi biz yönetiyoruz diyor. Eski Türkiye aktörlerinin hepsi şu an iktidarın ortağı görünümünde.