Gelecek Partili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz ile ilgili "karanlık noktalara", şahit olduğu olaylar üzerinden dikkat çekti. Özdağ, "Davutoğlu'nun 15 Temmuz'dan bir ay önce tasfiye edilmesi planlıydı" dedi.

Eski AKP milletvekili olan Gelecek Partili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz ile ilgili "karanlık noktalara", şahit olduğu olaylar üzerinden dikkat çekti. Özdağ, özellikle "Soylu'nun neden o gece TRT'ye gittiği" sorusunun çok önemli olduğunu söyledi.

'Açıkça' adlı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Selçuk Özdağ, 15 Temmuz darbe kalkışması gecesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Çankaya Köşkü'nde olduklarını ancak Soylu'nun oradan ayrılıp TRT'ye gittiğini söyledi. Özdağ, ısrarla "Neden Numan Kurtulmuş değil de Soylu gitti? Soylu'yu kim aradı, oraya kim çağırdı? Bunu anlatmalı." sorularının üzerinde durarak "Soylu'nun İçişleri Bakanı olmasının TRT'ye gitmesiyle ilişkili olduğunu" öne sürdü. Özdağ, "Çünkü İçişleri Bakanlığı için konuşulan başka biri vardı. Onun yerine Soylu atandı" dedi.

Özdağ, iddialarını daha ileri götürerek Davutoğlu'nun 15 Temmuz'dan bir ay önce tasfiye edildiğini ve bunun plânlı olduğunu öne sürdü. Özdağ özetle, "MİT, Başbakanlığa bağlıdır. Eğer Davutoğlu o gün başbakan olsaydı, MİT müsteşarı ilk önce onu arayacaktı. Davutoğlu güçlü bir başbakandı ve yüzde 50 ile seçilmişti. Ancak o gün Davutoğlu o koltukta değildi ve MİT, Başbakanı değil Cumhurbaşkanını aradı. Orada devlet boşluğu oluştu. O gün Davutoğlu o koltukta olsaydı, bu darbeyi başlatamazlardı" dedi.

Özdağ ayrıca, bir araştırma komisyonu kurulmasına rağmen basılmayan, resmîleştirilmeyen "15 Temmuz gerçekleri raporunun" bir grup avukatın uyarısı sonucu alınan bir karar olduğunu doğruladı. Bir grup avukatın Meclis'e gelerek "Eğer bu raporu basıp resmîleştirirseniz ilerde size karşı kullanılır, FETÖ'cülerin tazminat almasının yolu açılır, sizin yargılanmanıza neden olur" şeklinde telkinde bulundukları ile ilgili kulis bilgisinin doğru olduğunu söyledi. Özdağ, gazetecilerin 'O halde hükümetin bu darbede sorumluluğu olduğu kabul edilmiş oluyor' değerlendirmesini reddetmedi.

"PEKER OYUNU BOZDU"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun bile sandığın gelip gelmesinden şüphe ettiğinin altını çizen Özdağ, ülkücü mafya lideri Sedat Peker'in ifşalarının demokrasiye katkı olduğunu ve şeffaflık sağladığını söyledi.

Özdağ, "Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu, Mevlüt Uysal isimleri mücadele etmeseydi bugün Peker'in konuştuklarını kimse duymayacaktı, Peker kaale alınmayacaktı. Peker, Türkiye'de bir oyunu bozdu. Artık sandık gelecek. Belki sancılı olacaktı bu onu engelledi" diyerek Peker'in demokrasiye 'katkısının' önemini vurguladı.

Havin Güngör