Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kadın Destek Uygulamasını (KADES) eleştirerek, “Bu uygulamaya göre, kadınlar bir şiddetle karşılaştığında aradıkları zaman Türkçe, İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça konuştuklarında muhatap bulabilecekler. Bir tek Kürtçe konuşurlarsa muhatap bulamayacaklar bu ne biçim bir zulüm, anlayıştır Allah aşkına” dedi.

Davutoğlu, İstanbul Pendik’te ilçe kongresinde konuştu. Davutoğlu, son günlerde yaşanan kadına şiddet olaylarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

'KADINA ŞİDDETE TAHAMMÜL GÖSTERMEYİN'

Hepimizin ayağa kalkması lazım. Sadece mesajla değil omuz omuza vererek kadınlarımızın, izzetini, onurunu, haysiyetini korumamız lazım. İktidar sahiplerine seslenerek tekrar söylüyorum, kadınlarımıza karşı olan şiddetin, kadınlarımıza yönelik her türlü suçun herhangi bir şekilde tahammül görmesine izin vermeyin.

'KÜRTÇE KONUŞURLARSA MUHATAP BULAMAYACAKLAR BU NE BİÇİM BİR ZULÜM'

Bu (KADES) uygulamaya göre, kadınlar bir şiddetle karşılaştığında aradıkları zaman Türkçe, İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça konuştuklarında muhatap bulabilecekler. Bir tek Kürtçe konuşurlarsa muhatap bulamayacaklar bu ne biçim bir zulüm, anlayıştır Allah aşkına. Nasıl ecnebi dillerinin hepsi ve buraya turizm için gelmiş olanlar hoş geldiler sefa geldiler onların onuru da bizim onurumuzdur. Bir yanlışlık olursa onlar aradıklarında muhatap bulacaklar da Dicle, Fırat kenarının ve bu toprakların saf dili ile Kürtçe ile konulan bir vatandaşımız, bir kadınımız, aradığında ona Kürtçe cevap verilemeyecek. Bu mudur sizin eşit vatandaşlık anlayışınız?

'KADINLARIMIZ SAHİPSİZ DEĞİL'

Biz Dîvânu Lugâti't-Türk’ün aziz Türkçemizin yazıldığı Kaşgar’daki kadınlarımızın onuruna da sahip çıkarız. Türkiye’deki Kürt kadınlarının, yiğit Kürt kadınlarının onuruna da sahip çıkarız. İşte aramızdaki fark bu. Onlar ise ayırırlar, onlar bölerler, onlar inkar ederler, reddederler. Biz bu topraktaki bu topraktaki her dile hürmet gösteririz. Bu topraktaki her Cumhuriyet vatandaşını eşit görürüz. Bu topraklardaki her kadını başımızın tacı biliriz. Kadınlarımız sahipsiz değiller. Ülkemiz insanı sahipsiz değiller.