Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e destek ziyareti için Genel Merkez binasından yürüyerek İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. Davutoğlu, “Sadece bir tweet atarak değil de bizzat gelerek destek vermek istedik” dedi. Davutoğlu’nun ziyareti yaklaşık 40 dakika sürdü.

Davutoğlu, aynı mahallede bulundukları için komşu parti sayılan İYİ Parti’ye 250 metrelik mesafeyi yürüyerek gitti ve Genel Başkan Akşener’i ziyaret etti. Davutoğlu’nu, partiye gelişinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır karşıladı.

Davutoğlu’nu makam katında karşılayan Akşener, “Gençlik böyle bir şey, hemencecik yürüyerek geldiniz” dedi. Akşener, fotoğraf çekiminin ardından Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a “Selçuk geçmiş olsun” diye seslendi.

'BİZZAT GELEREK DESTEK VERMEK İSTEDİK’
Görüşmenin başlangıcında Davutoğlu’nun “Sadece bir tweet atarak değil de bizzat gelerek destek vermek istedik” demesi üzerine Akşener, “Allah razı olsun” karşılığını verdi. İki genel başkanın yaklaşık 40 dakika süren görüşmesine, genel başkan yardımcıları da eşlik etti.

Meral Akşener hakkında Twitter’da “Fosforlu Meral” etiketi açılmıştı. Akşener, İYİ Parti’nin grup toplantısında MHP yöneticilerini sert sözlerle eleştirmişti.

Davutoğlu gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Twitter hesabından "Sayın @meral_aksener’e Genel Başkan Yardımcılarımla birlikte destek ziyaretinde bulunduk. Kendisine yönelik cinsiyetçi, nezaketsiz ifadeleri şiddetle kınıyorum. İnsan onurunu zedeleyen dil terk edilmelidir. Bütün siyasilere tek bir çağrıda bulunuyorum: Nezaket, nezaket, nezaket" ifadelerine yer verdi. Akşener de Davutoğlu'nun bu ziyaretine teşekkürünü sosyal medya hesabından "Nazik ziyaretleri ve kıymetli destekleri için Sayın @Ahmet_Davutoglu ’na ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum" ifadeleriyle belirtti.