Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Yeniçağ TV Youtube canlı yayınındaki Söz Hakkı programında Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtladı. AKP ile MHP’nin yol ayrımında olduğunu iddia eden Davutoğlu, “Erdoğan, MHP ile bile Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği anda MHP yükünden kurtulmaya çalışacak” dedi.

Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Gül arasındaki ‘tutuklama’ diyaloguna ilişkin ise “Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama Berat Albayrak’a attığı omuz atmak gibi aynen. Ben o dönem başbakan olsaydım o görüntüyü veren Albayak’ı ve Soylu’yu hemen görevden alırdım. AK Parti’de yeni bir liderlik yarışı başladı. Herkes Tayyip Erdoğan sonrası koltuk peşinde Erdoğan’da kendi iktidarının peşinde. Süleyman Soylu, Adalet Bakanı’na parmak salladı” ifadelerini kullandı.

“TEKRAR GİYDİ MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ”
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyaset kulislerinde konuşulan milli görüş ziyaretleri hakkında ise Davutoğlu, “Tekrar giydi Milli Görüş gömleğini” ifadesini kullandı.

Davutoğlu, “Erdoğan yeni arayışlar içinde. Tekrar giydi Milli Görüş gömleğini. Bunları yapmalarının sebebi Gelecek Partisi’dir. Değerlerimiz vardı onlar yok. Yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edecektiniz hepsi yok oldu. Biz çıktık kral çıplak dedik. MHP ve AK Parti içindeki görüş ayrılıkları ortaya çıktı. MHP’nin ve AK Parti’nin kaybettiği oylar Gelecek Partisi’ne geliyor” dedi.