Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Davutoğlu, 7 Haziran sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli ile yapılan istikşafi görüşmelere dair MHP kanadından gelen iddialara da yanıt verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazetecilere yönelik saldırılar konusunda Cumhurbaşkanı’nın sessizliğini koruduğunu belirten Davutoğlu, “Sayın Bahçeli Sayın Özdağ’a ve bana yönelik akıl ve gerçek dışı iftira ve ithamlarda bulunarak dikkatleri dağıtmaya çalıştı. Ne yaparlarsa yapsınlar ne bu alçak saldırılar ne de Erdoğan’ın duyarsız sessizliği ve Bahçeli’nin saldırıları meşrulaştırma çabası unutulacaktır” dedi.

‘BAHÇELİ BAŞLARINA KAYYUM ATANMIŞ’
Türkiye çok ciddi sorunlarla boğuşurken, “koalisyon hükümeti” olarak tarif ettiği AKP-MHP iktidarının “ıvır zıvır meseleleri, saçma sapan tartışmaları köpürttüğünü” söyleyen Davutoğlu, “Her hafta başka bir provokasyon, her hafta bir başka gereksiz tartışma” dedi.

"Bir yandan Bahçeli gibi bir vesayet altında, diğer yandan çaplarının yetmediği sorunların yükleri altında inim inim inliyorlar" diyen Davutoğlu "Gerçekten kolay iş değil. Ekonomik kriz deseler, ekonomiyi yönetecek ne akıl ne kabiliyet ne de ahlak var… Bahçeli deseler, başlarına kayyum atanmış, Bahçeli’ye itiraz edecek cesaretleri yok. İşte bu iktidarın da cumhurbaşkanının da içine düştüğü hal budur" ifadelerine yer verdi.

Saray ortağı Devlet Bahçeli’ye, “Siz bırakın benimle yaptığınız ve her iki taraftan da heyetlerin katıldığı koalisyon görüşmesini de siz ve Erdoğan’dan başka hiç kimsenin katılmadığı görüşmelerde neler konuşuyorsunuz onu söyleyin” diye seslenen Davutoğlu, “Her gün Sayın Erdoğan ve AK Parti kendisini Sayın Bahçeli ve MHP’ye dövdürüyor, ezdiriyor ve aşağılatıyor” ifadelerini kullandı.