Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV canlı yayınında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakınında Sorosçuların olduğunu söyledi. Davutoğlu, bu söylemini daha önce de sık sık tekrar etmişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol ile ‘Gündem Özel’ programında açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Erdoğan'ın yakın çevresinin Sorosçularla dolu olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Bugün Beştepe’de çok azının muhafazakar geçmişi var, maocular, ateistler var, sorosçular var. Beştepe’ye bir sandık koysanız AK Parti’nin oy oranı yüzde 20’yi bulmaz" diye konuştu.  

Odatv'nin derlediğine göre, Davutoğlu'nun dünden bugüne "Erdoğan'ın çevresi Sorosçu dolu" ifadeleri şöyle...

30 EKİM 2021
30 Ekim 2021 tarihinde Karar TV'nin canlı yayınına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Soros tartışmalarına ilişkin ucunun Pelikancılara ve Külliye'ye dokunacağını belirterek “Soros, araştırılsın ucu Beştepe'ye kadar gider” dedi.

Davutoğlu, "Soros ile ilişki suç ise Beştepe'de Soros'la ilişkisi olan kaç danışman var? Soruşturmayı genişletsinler. Soros, Pelikan çetesinin unsurlarına kadar gider" ifadelerini kullandı.

2 KASIM 2021
Ahmet Davutoğlu, 2 Kasım 2021'de sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaptı. Davutoğlu paylaşımında Erdoğan'a seslenerek, "Sorosçuları uzaklarda arama yakınlarına bak" dedi.

Davutoğlu şunları yazdı: 

Daha önce suçlayıp serbest bırakmayız dediklerini, nasıl bir günde serbest bıraktın? Suçlulardıysa neden serbestler, suçlu değildiyseler niye tutuklu kaldılar? Bugün suçladığın Kavala'yı yarın bırakmayacağın ne malum? Sayın Erdoğan, Sorosçuları uzaklarda arama yakınlarına bak.

23 KASIM 2021
Ahmet Davutoğlu, 23 Kasım 2021 tarihinde TV5'te Ankara Kulisi programının konuğu oldu.

‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Sorosçu danışmanlar’ iddiasıyla ilgili Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Beştepe’deki danışmanların kafa yapısını biliyorum. Bunların bir kısmı Mao’cu. Bir kısmı Soros’çu. Dedikleri şey şu; Türkiye’deki emeği ucuzlatalım Çin gibi. Bunlar Çin’i de bilmezler. Çin’in bunu nasıl yaptığını da bilmezler. Çin ekonomisini çalışsalar bu hataya düşmezler.

14 OCAK 2022
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 14 Ocak 2021 tarihinde KARAR TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol ile "Gündem Özel" programında gündemi değerlendirdi.

Davutoğlu, "Bugün Beştepe’de çok azının muhafazakar geçmişi var, maocular, ateistler var, sorosçular var. Beştepe’ye bir sandık koysanız AK Parti’nin oy oranı yüzde 20’yi bulmaz. Bunların çoğunun muhafazakarlıkla ilgisi yok. Aralarında muhafazakar olan çok azdır. Sayın Cumhurbaşkanı sorosçular diye başkalarını itham etti, baksın en yakınlarına. Burada imtiyazlı otoriterler var. Bunlara karşı demokrat kimlikle bir araya gelmek zorundayız. 2 tür endişeli muhafazakar var. Birincisi bu iktidardan rahatsız olan, temsil sorunu yaşayanlar var. Bunlar gençler. Doğru bir endişe bu. İkincisi ise hala iktidarı destekliyor olabilir ama rövanşiz bir tavra muhatap olacak ve kazanımlarını kaybedecek olan muhafazakarlar var" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Tutuklu Osman Kavala'nın serbest bırakılması için on ülke büyükelçisinin yaptığı çağrının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sert tepki vermişti. Kavala için daha önce sık sık 'Sorosçu' ifadesini kullanan Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde ise Kavala'yı 'Soros artığı', 'Soros'un Türkiye şubesi' diye nitelemişti.