Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e yönelik sözlerinde geciktiğini söyledi. 

Erdoğan, bugünkü Kabine toplantısında Yunan Başbakanı hedef almış, "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün" demişti. 

Erdoğan'ın sözleri üzerine, Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'na bir dizi soru yöneltti. Davutoğlu, Twitter'dan yönelttiği sorularda Erdoğann "5 gün sonra mı aklın başına geldi" diye sordu.

Davutoğlu şunları kaydetti: 

Miçotakis’in ABD’de dile getirdiği tezler asla kabul edilemez. Hem adadaki barışı yok edecek hem de Ege ve Akdeniz’de istikrarı bozacak bir yaklaşımdır. Gereken cevaplar elbette verilmelidir. Ancak şu sorular da ortada durmaktadır: -İktidar hangi cevapları vermiştir?

-5 gün sonra ancak bugün mü aklınız başınıza gelmiştir? -Yunan büyükelçi bakanlığa çağrılmış mıdır? Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarları kişisel egoyla değil soğukkanlı adımlar ve tepkilerle korunur. Madem “onurlu ve şahsiyetli siyasetçilerle” yol yürüyeceksiniz size ve ülkemize hakaret eden Trump’la sarmaş dolaş olmayacaktınız!! Milletimizi soykırımla suçlayan Biden’la görüşmek için bu kadar ezilmeyecektiniz! Onlarca askerimizi şehit eden Putin’in kapısında beklemeyecektiniz!