Osmaniye Devlet Hastanesi'nde yaşanan sağlıkta şiddet olayında , kanaması olan ve doğum yapmak üzere hastaneye eşini getiren M.B., Opr. Dr. Gökhan Gönen'den eşini muayene etmesini istedi. Gönen, M.B.'ye acil sezaryen gerektiği, bir an önce kayıt işlemini yaptırıp gelmesini, bu sırada da eşini muayene edeceğini cevabını verdi. Kayıt işlemi yaptırmak istemeyen ve muayane esnasında eşinin yanında olmak isteyen M.B., diğer hastaların mahremiyeti açısından eşinin yanında bulunamayacağı belirten Op. Dr. Gönen'e saldırdı. Gönen yaralı olduğu halde ameliyata girdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, darbedilen Op. Dr. Gönen'in saldırganın eşine başarıyla müdahale edip sezaryenle doğumunu gerçekleştirdiğini belirterek: "Hekime fiziksel şiddet uygulanmış, masa üzerindeki büro malzemeleri fırlatılmıştır. Fiziksel şiddete maruz kalan hekim tarafından, fiziksel şiddet uygulayan hasta yakının eşinin muayene işlemi gerçekleştirilmiş ve önerilerde bulunulmuştur. Fiziksel şiddete maruz kalmasına rağmen acil olan sezaryen doğum da ilgili hekim tarafından gerçekleştirilmiştir."

Öte yandan Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik de yaptığı basın açıklamasıyla yaşanan darp olayını kınadı. Memnuniyetsiz hasta ve yakınının sadece bir insanı darbetmekle kalmadığını belirten Gedik, acil sezaryene girecek bir annenin canını, 'masum bir bebeğin yaşam hakkını' da hiçe saydığını söyledi. 

Darp olayını gerçekleştiren M.B. ise gözaltına alındı.