Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AKP kurucusu, eski AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile oğlu AKP Milletvekili Ali İhsan Arslan, Odatv editörü Caner Taşpınar’ın kaleme aldığı “Damat-Fethullahçıların AKP'li Kayınpederleri” adlı kitabın toplatılmasını istemişti. Dilekçede, İsmail Kahraman ve İhsan Arslan ile oğlu Ali İhsan Arslan’a FETÖ’cü denildiği öne sürüldü.

Kitabın yazarı Caner Taşpınar, suç duyurusuna karşılık verdiği ifadede, ilgili kişilere FETÖ’cü yaftalaması yapmadığını, kamuoyunun merak ettiği damatları ve kayınpederlerinin ilişkilerine yer verdiğini belirtti.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan kitapta, İsmail Kahraman ve İhsan Arslan ile oğlu Ali İhsan Arslan, damatları üzerinden anlatılıyor.

İDDİANAME HAZIRLANDI
İsmail Kahraman ve İhsan Arslan ile oğlu Ali İhsan Arslan’ın şikayetinin ardından Caner Taşpınar hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Gazeteci Caner Taşpınar’ın hakaret suçunu işlediği iddia edildi.

Gazeteci Taşpınar hakkında, 125/1-4 hakaretten, 125/1 3 aydan iki yıla hapis ceza adli para cezası, 125/4 hakaretin alenen işlenmesi suçlamalarıyla toplamda 10 ay 15 günden 6 yıl 9 aya kadar ceza isteniyor.

9 Şubat 2021 tarihine duruşma için gün verildi.