ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye dönen Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti. Atilla'nın bu ay sonunda istifa edeceği iddia edildi.

Bloomberg'in ulaştığı kaynaklar, Atilla'nın 26 Mart'ta yapılacak yıllık toplantıdan sonra istifa edeceğini ifade etti. Atilla'nın cuma günü izne çıktığı ve ilerleyen günlerde hissedarlar görüşene kadar geri dönmeyeceği de ifade edildi. Hem Borsa İstanbul hem de Atilla'nın kendisi izinde olduğunu doğruladı, ancak daha fazla yorum yapılmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sözcüsü de konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

GÖREVE BERAT ALBAYRAK ATAMIŞTI
Atilla, Ekim 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, eski Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından göreve atanmış; Halkbank'ta çalışırken İran'ın yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği için suçlu bulunmuştu. ABD'de 32 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla, 28 ay tutuklu kaldıktan sonra Türkiye'ye dönmüştü.

‘İZİN KARARI ŞAHSIMA AİT’
Odatv’nin ulaştığı Hakan Atilla, izne ayrıldığını doğruladı. “İzne ayrıldım. İzin kararı şahsıma ait. Dava veya başka konularla alakası yok” ifadelerini kullandı.

İstifa iddiasının sorulması üzerine “İddialara cevap vermek anlamlı değil. O yönde bir karar alırsam borsa resmi bilgilendirme yapar elbette” diye konuştu.