Toplumsal Haber Merkezi

Mütevelli Heyeti Başkanlığını AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yaptığı T3 Vakfı, gazeteci Çiğdem Toker'e "İBB’den Vakıflara Hizmet Raporu" başlıklı köşe yazısı nedeniyle dava açtı. Mahkeme, Toker'e 30 bin lira tazminat cezası verdi.

Bu kararın ardından söz konusu vakfın sosyal medya hesabından Çiğdem Toker'in attığı tweet alıntılanarak "İftira zincirinin ilk halkası olan müfteriye karşı açtığımız dava sonuçlandı Etik ve ahlaktan taviz vermeyecek gazeteciler yetiştirmek üzere oluşturduğumuz burs programına 30 bin 000 TL’lik bir ilave de Çiğdem Toker aleyhine açtığımız davadan geldi. #GazetecilikMüfterilikDeğildir" paylaşımı yapılarak Toker hedef gösterildi. 

Gazeteciler Cemiyeti'nden Toker'in hedef gösterilmesine sert tepki geldi. Twitter hesabından linç kampanyasına tepki gösteren Cemiyet, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

Gazetecileri hedef gösteren sözler geçmişte hep tehlikeli sonuçlar doğurdu. Bu tür açıklamaları kınıyoruz! Çiğdem Toker mesleğimizin önemli temsilcisi, başarılı bir araştırmacı gazetecidir. Çiğdem Toker 'in yanındayız. Mesleğimizi İHA-SİHA üreticisinden öğrenecek değiliz!