CHP'nin 'kayıp dolar rezervi' soruları ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "aileme saldırıyorlar" çıkışı sonrası Berat Albayrak için ortaya yeni iddialar atıldı. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP'nin Berat Albayrak'ı siyaset sahnesine döndürme planı olduğunu yazarak, Albayrak için Ankara kulislerinde AKP Genel Başkan Yardımcılığı, Enerji Bakanlığı ya da Dışişleri Bakanlığı'nın dile getirildiğini ifade etti.

"CHP son dönemde çok değişik bir strateji izliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyor, daha öfkeli ve kontrolsüz açıklamalar yapmaya yönlendiriyor. Amacına da ulaşıyor. Erdoğan, kürsüde hep 'çok öfkeli' görünüyor. En son Kılıçdaroğlu için 'terbiyesiz herif' ifadesini kullandı, kendi tabanından dahi tepki çekti" diye yazan Zeyrek, şöyle devam etti:

Bu öfkeli dil, siyaset iletişimi açısından son derece olumsuz. Bir taraftan icraatlarını anlatmaya fırsat vermiyor, diğer taraftan “sorulara yanıt veremeyince, sıkışınca sinirleniyor” algısı yaratıyor.

Hal böyle olunca da Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a doğrudan yüklenmeyi sürdürüyor.

CHP yöneticilerinin kesintisiz bir şekilde eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yüklenmesi de Erdoğan üzerinde aynı etkiyi yaratıyor. Ailesi konusundaki hassasiyeti bilinen Erdoğan, CHP'lilerin bu salvoları nedeniyle daha da sinirleniyor. Sinirlendikçe de kürsüde hep gerilimli, öfkeli konuşmalar yapıyor.

CHP'lilerin Albayrak konusunda “Erdoğan'ı sinirlendirmek” dışında bir amacı daha var. Albayrak'ın yeniden siyaset sahnesine dönmesini istiyorlar. Çünkü, Albayrak sahnede kaldıkça ve ekonomi kötüleştikçe, vatandaş faturayı Albayrak'a dolayısıyla da Erdoğan'a kesiyor.