ÇYDD Gaziosmanpaşa Şubesi Yönetim Kurulu, üyeleri ve gönüllüleri Andımız'ın Danıştay kararıyla okullarda okunmasının yasaklanmasını protesto etmek için Gaziosmanpaşa Atatürk Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi.

Danıştay 8. Dairesi, Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal ederken andımız yeniden okunmaya başlanmamış MEB yürütmenin durdurulmasını istemişti. İki yıla yakın bir zamandır Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu gündeminde bulunan dosya, geçen ay karara bağlandı. Öğrenci Andı’nın okunmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline karar veren Danıştay 8. Dairesi’nin kararı bozuldu.

ÇYDD Gaziosmanpaşa Şubesi Başkanı Özge Çamcı yaptığı basın açıklamasında "1933 yılından beri ilkokullarımızda okutulan öğrenci andı, Anayasal vatandaşlığın önemini vurgulayan, gelecek kuşakların ülkesine ve ulusuna aidiyetini güçlendiren, öğrencilerde değer oluşumuna olumlu katkı sunan geleneksel bir metin haline gelmiştir. Öğrenci andının özü, Anayasa’nın 1. maddesinde düzenlenen 'devletin yönetim şeklinin' ve 2. maddesinde düzenlenen 'Cumhuriyet’in niteliklerinin' öğrencilere pedagojik bir metinle anlatılmasıdır. Bu metinden neden ve nasıl rahatsızlık duyulmuştur? Kamu yönetimi keyfilik kaldıramaz. İdarenin tüm eylem ve işlemleri “kamu yararının” gereği olmalıdır. Bu dönem yapılan bu hukuksuzların, gelecekte ortadan kaldırılacağına şüphemiz yoktur. Cumhuriyet’in temel değerlerini ve Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize güvenimiz sonsuzdur. Andımız ile büyüdük ve çocuklarımızı da andımız ile büyüteceğimizi kamuoyuna saygı ve sevgilerimizle duyururuz" ifadelerine yer verdi.

Protesto etkinliğine CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahcetepe, Kadın Kolları Başkanı Nurten Karakuş, İyi Parti İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Gülmez, ADD Gaziosmanpaşa Şubesi Başkanı Ali Cavus ve çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlik ÇYDD Gaziosmanpaşa Çağdaş Gençlik Birimi ve Çocuk Kulübü öğrencilerinin hep birlikte okudukları Andımız ile sona erdi.