İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT canlı yayınında hedef aldığı Cumhuriyet gazetesi dün bir başyazıyla Soylu'ya yanıt vermişti. Cumhuriyet yazarı ve iktisatçı Erinç Yeldan ile Cumhuriyet Pazar yazarı Özge Mumcu bu yanıttan sonra gazetedeki köşe yazılarına son verdiğini duyurdu.

Yazıdaki, "Soylu, TRT Haber’deki programda, Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğu, Can Dündar’ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin Cumhuriyet gazetesini yönettiği döneme denk gelmektedir" ifadeleri tepki çekmişti.

Dündar ise "Bütün sorumluluk benim. Ve bunu gururla söylüyorum. Kimseyi suçlayıp ihbarcılık yapmadan... Soylu’nun gözüne girmeye çalışmadan; utanmadan..." diyerek yanıt vermişti.

'DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN GEREKLERİYLE BAĞDAŞMAMAKTA'
Kararını sosyal medya hesabından duyuran Yeldan, "Cumhuriyet'de dün yer alan “açıklama” yazısının içeriği ne gazetenin ilkeleriyle ne de demokrasi mücadelesinin gerekleriyle bağdaşmaktadır.Cumhuriyet’teki köşe yazılarıma son veriyorum. Değerli okurlarıma ve Cumhuriyet'in emekçilerine yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ederim" ifadelerinde bulundu.

ÖZGE MUMCU AYBARS DA YAZILARINA SON VERDİ
Yeldan'dan sonra yazılarına son verdiğini açıklayan Özge Mumcu Aybars ise "Cumhuriyet Gazetesi’ne duyduğum ‘manevi bağlılık’ nedeniyle başladığım ve bir yılı aşkın süredir yazdığım Pazar Eki’ndeki yazılarıma son verme kararı aldım. Cumhuriyet’in tüm emekçilerine derin saygılarımla…" şeklinde açıklama yaptı.