Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni binası AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle açıldı. Bina ile birlikte orkestranın logosu da değişti. Yeni logoyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Logonun çalıntı olup olmadığı iddiasını Meclis gündemine taşıyan Sertel, yeni logonun Paris’te 1983 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Fransa Sağlık Bakanlığı onaylı özel bir ostepati kurumu olan ‘Conservatoire Supérieur d’Ostéopathie-CSO Paris’in logosu ile bire bir aynı olduğunu söyledi.

Sertel, sosyal medyadaki paylaşımında “Bu Fransızlar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın logosunu bile bire bir çalmışlar. Bizi her açıdan kıskanıyorlar. Bizi çekemiyorlar” dedi. Sertel, “Bu bir tesadüfse çok büyük tesadüf! Ama değilse ve çalıntı ise de çok büyük bir ayıp. 194 yıllık bir kurumu ve ülkemizi bu şekilde rezil etmeye kimsenin hakkı yok. Logoyla ilgili 70’li yıllardan esinlendik deniliyor ancak nereden esinlendikleri çok açık belli” diye konuştu.