Toplumsal Haber Merkezi

Konda Araştırma'nın anketinden Boğaziçi Üniveritesine dair veriler paylaşıldı. Konda Mart 21 Barometresi araştırmasında Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun atanmasının ardından yaşananlara toplumun nasıl yaklaştığına mercek tutuldu.

Araştırmaya göre toplumun yüzde 67'si öğrencileri haklı buldu. Ankette yüzde 62 de polis müdahalelerini haksız gördüğünü paylaştı.

KARARSIZLAR DESTEKLEDİ
Ankete göre Boğaziçi Üniversitesi olaylarına bakışı siyasi tercihe göre incelendiğinde Cumhur İttifakı'nın diğer tüm seçmenlerden ayrıştığı ortaya çıktı. HDP seçmenlerinin neredeyse tamamı, CHP ve İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 90’dan fazlası, kararsız olanların ve meclis dışındaki diğer partilerin seçmenlerinin yaklaşık olarak dörtte üçü öğrencileri haklı bulduğunu söyledi.

Konda anketi - Boğaziçi Üniversitesi

POLİSE BAKIŞ NASIL
Araştırmada “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylar, polis müdahalesi ve gözaltılarla ilgili görüşünüzü en iyi hangisi açıklıyor?” sorusunu ise sadece yüzde 38’i “Öğrenciler bunları hak etti, polis gereğini yaptı” yanıtını tercih ederken yüzde 62 ise “Öğrenciler demokratik haklarını kullanıyor, polis müdahalesi haksızdı” yanıtını tercih etti.