İsmailağa cemaatinin “medyatik” yüzü olan ve “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili 'fetva'sı, cemaat içinde tartışma yarattı.

Ünlü, telefonla bağlandığı bir televizyon programında, Atatürk’le ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söylemişti:

 Mustafa Kemal Atatürk, bu devletin kurucusu. Bunun aleyhine konuşulmaz. Konuşmak caiz değildir. Asla bunun aleyhine konuşulmaması gerekir. Cumhuriyet bizim devletimiz. Son olarak kurulmuş devletimizdir. Bu devlete vergi vermek görevimiz. Askere gitmek görevimiz. Bu devlete bağlıyız. Mahmut Efendi’den de böyle duyduk. Biz darül harpçi değiliz. ‘Cuma kılınmaz’ demeyiz. Bizim devlete bakış açımız; devlet var olsun. Biz bu devlet olmasa Suriye’den de Irak’tan da Yemen’den de Somali’den de beter oluruz. Ne namaz kalır ne abdest kalır ne namus kalır ne ırz kalır.

'ÇOK KONUŞAN ÇOK YANILIR'
Cübbeli Ahmet’in bu sözleri, cemaatte sosyal medyaya da yansıyan bir tartışmaya yol açtı.

Cemaatin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Çok konuşan çok yanılır… (Hadis-i nebi)

Sana senden olur, her ne olursa, başın selamet bulur, dilin durursa.

'SEN SÖVECEKSİN SANKİ…'
Remzi Şahin ise Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu’nun paylaşımının altına Ünlü’yü savunarak şunları yazdı:

Adam satmakta 1 numarasınız. Canlı yayında sana sorsalar Atatürk’ü sayıp söveceksin sanki. Atsana bir twet Atatürk kafirdir zalimdir haindir diye. Hadi delikanlım görelim seni.

‘TORUN’ DA KAVGAYA DAHİL OLDU
Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Abdulhalık Ustaosmanoğlu da sosyal medya hesabından tartışmaya katılarak şu paylaşımları yaptı:

Siyaset, inandıklarını söyleme yeri değildir. Siyaset, senden beklenenleri ya da senden istenilenleri söyleme mahallidir… O sebeple dün ‘r’ diyenler, bugün ‘b’ derler.

Kur’an’da ve Hazreti Resul’ün (sav) sünnetinde, kimleri seveceğimiz ve kimleri sevmeyeceğimiz net bir şekilde ifade buyrulmuş.. Gerisi lafügüzaf…