Çözüm süreci döneminde devlet ile PKK arasında arabuluculuk çalışmalarında “Balıkçı” adı ile ünlenen İlhami Işık, Gelecek Partisi'ne katıldı. Işık, Gelecek Partisi'nde Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapacak.

Yazar İlhami Işık’a Gelecek Parti rozetini Ahmet Davutoğlu taktı.

Davutoğlu, İlhami Işık’ın Gelecek Partisi’ne katıldığı törende yaptığı konuşmada, “Kendisi birçok gazetede, yayın organında uzun yıllar yazarlık yapmış olan, Türkiye’de kamuoyundaki etkisi bakımından çok maruf bir yazarımız bugün partimize katılıyor. Bunu bugün, Şanlıurfa’da ilan etmek istedim. Değerli yazarımız, aydınımız İlhami Işık bey bugün Gelecek Partisi’ne katılıyor. Partimize katılan İlhami Işık, Genel Başkan Danışmanı olarak da yakın mesai arkadaşlarımdan biri olacak” diye konuştu.

Işık, adaletsizliklerin, hukuksuzlukların, yoksulluğun olmadığı yaşanılabilir bir Türkiye istediğini belirterek, “İnsanlara bir nefes olabilmek adına Gelecek Partisi’ndeyim. Bu nefesin daha da açılması için çaba göstermek istiyorum”dedi.

İnsanların bir arayış içinde olduğunu ifade eden Işık,  şunları söyledi:

Ülkeye kabus gibi çöken gergin, adaletsiz ortamdan kurtulmak istiyorum ben de herkes gibi. Bunun için mücadele ermek istiyorum. Yoksulluğu en aza indirebilmek. Hukuksuzluk ve adaletsizlikler ortadan kaldırılabilmesi adına bir duruş sergilemek istedim ve bunun için Gelecek Partisi’nde siyaset yapmayı tercih ettim.

İLHAMİ IŞIK KİMDİR?
Çözüm süreci döneminde devlet ile PKK arasında arabuluculuk çalışmalarında adı geçen “Balıkçı” adı ile ünlenen İlhami Işık, 1996 yılından bu yana iki taraf arasında arabuluculuk yaptığını açıklamıştı.

1959 yılı Batman doğumlu olan İlhami Işık, Star gazetesi başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazdığı yazılar ile tanındı.