Toplumsal Haber Merkezi

Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde doktor Esra Ersöz Genç'e saldırıp, oksijen tüpüyle kovalayan ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ile 'kamu malına zarar verme' suçlarından 2'nci kez gözaltına alınıp, adliye sevk edilen İhsan Aydın'ın polise verdiği yeni ifade ortaya çıktı.

Pişman olduğunu söyleyen Aydın, "Babamın öldüğünü görünce dünyam karardı, yaptıklarımdan çok pişmanım. O anlık öfkeyle kendimi kontrol edemedim. Kendimde değildim; fakat doktora hiçbir saldırım olmadı" dedi.

Üniversite hastanesinin Covid-19 servisini basıp kadın hekimi linç ettiler

GERÇEKTE NE OLMUŞTU?
Oysa yaşananlar saldırganı olduğu gibi yalanlıyor...

Hastanenin acil bölümünde görev yapan Doktor Esra Ersöz Genç yaşadıklarını Twitter hesabı üzerinden anlatmıştı. Olay, entübe durumdaki, defalarca kalbi durmuş ve dahası akciğer kanseri de olan bir Covid-19 hastasının hayatını kaybetmesiyle yaşanmıştı. Covid-19 servis nöbeti kendisindeyken hastanın son kez kalbinin durduğunu belirten hekim Esra Ersöz Genç, önce zorla kapalı servise girmeye çalışıldığını, hasta yakınlarının saldırısıyla kapılar ve camların kırıldığını belirtmiş ve "güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık" demişti.

Arka kapıdan salınmıştı: Covid-19 servisini basan hasta yakını hakkında yeni karar

'TULUMLARLA GİRDİĞİMİZ SERVİSE GİRDİLER'
Doktor Esra Ersöz Genç şöyle devam etmişti:

Olay da burada başladı. Önce zorla kapalı servise girmeye çalıştılar, kapılar camlar kırıldı güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık (elimdeki kesikler bu arada oldu sanırım) sonra servisin iç kapısını da zorla açarak 5 kişi içeri daldılar. Bizim tulumlarla maskelerle girdiğimiz servise ellerini kollarını sallayarak girip sağa sola tekme atarak vefat eden hastanın başına geçtiler. İçlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı.. O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu.