Dünyada 130’un üzerinde ülkede, Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı” olarak ilan edilmesine karşın Türkiye’de bu konuda henüz adım atılmamış olması yurttaşların tepkisini çekiyor.

Türk Tabipleri Birliği, diğer sağlık örgütlerinin ve binlerce sağlık emekçisinin çağrısının ardından harekete geçen CHP, "Virüse maruz kalan sağlık çalışanlarının meslek hastalığı kapsamına alınabilmeleri amacıyla" verdikleri Meclis Araştırması Önergesi'nin Genel Kurul'un bugünkü gündemine alınması için Grup Önerisi sundu.

‘SAĞLIK EMEKÇİLERİ EN KRİTİK NOKTADA'
CHP grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Bu bir savaş, dünya topla, tüfekle değil; bilimle, akılla ve doğru yönlendirmeyle bu savaşı kazanmaya çalışıyor. Ama dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de bu savaşın öncü güçleri sağlık emekçileri. Sağlık emekçileri en kritik ortamda, büyük bir risk alarak çalışıyor.

CHP'li Tekin Bingöl'ün konuşması şu şekilde:

CHP'nin "Covid-19, meslek hastalığı sayılsın" önergesi Saray ittifakının oylarıyla reddedildi.

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da sosyal medya hesabından alınan bu karara tepki gösterdi. "Yine şaşırtmadılar" diyen Ağbaba, "Covid-19'un sağlık emekçileri için #meslekhastalığı sayılmasına yönelik CHP grubunun verdiği önerge AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Cumhur ittifakı, bir halk sağlığı sorunudur" ifadelerini kullandı.

CHP İStanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan'da "Cumhur ittifakı her zaman ki gibi yine şaşırtmadı..." diyerek "#COVID19'un sağlık emekçileri için #meslekhastalığı sayılmasına yönelik araştırma önergemiz AKP ve MHP oyları ile reddedildi! #Covid19MeslekHastalığıKabulEdilsin " ifadeleriyle tepkisini gösterdi.