Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu, Türkiye'ye gelen Çin aşılarının onay sürecini takip edecek. Kuruma ilişkin dikkat çeken konu ise bünyesinde Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan kimsenin bulunmaması.

50 milyon doz Çin aşısının incelemelerini yapacak kurumun başkanı 'kemik kırık çıkıkları ve yaralanmaları' konusunda uzman Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tolga Tolunay. Milyonlarca vatandaşa uygulanacak aşıyı onaylayacak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda Koronavirüs Bilim Kurulu’nda görevli tek bir bilim adamı dahi bulunmuyor.

Peki böyle önemli bir karara imza atacak kurumun Başkanı Doç. Dr. Tolga Tolunay'ın bu zamana kaar aşı çalışmaları oldu mu?

Kronos'ta yer alan habere göre; TİTCK'nın internet sitesinde Tolunay hakkında yer alan bilgilerde, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduğu ve 2004-2009 yılları arasında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlık eğitimini tamamladı yer alıyor.

2010-2014 yılları arasında ise Tolunay, Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde Uzman Doktor olarak çalışmış.

2018 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi kadrosuna Yardımcı Doçent olarak atanan Tolunay, 2019 yılında Doçent unvanını aldı.

Tolunay’ın uzmanlık alanları ise biyomekanik, omurganın klinik biyomekaniği, implant tasarımı ve ortopedik tümör cerrahisi olarak aktarıldı.

Sitede Tolunay'ın 70’in üzerinde bilimsel çalışması olduğu, Tescilli 4 adet Uluslararası Patenti ve 2 adet Ulusal Patent/Faydalı Model’i bulduğu ve 3 adet Ulusal Patenti ise tescil aşamasında olduğu belirtildi. Tolunay’ın patentlerinin tamamı tıbbi cihazlar üzerine olması dikkat çekti.