8 Temmuz 2018 tarihinde Edirne Uzunköprü’den İstanbul Halkalı’ya gitmek için yola çıkan 362 yolcu ve 6 çalışanın bulunduğu yolcu treni Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmişti. Yaşanan katliamda 7’si çocuk 25 kişi yaşamını yitirmişti. Üç yıllık yargı sürecinde katliamdan sorumlu TCDD personellerinin hiçbiri yargılanmazken bugün Mısra Öz, Hüseyin Şahin ve İsmail Kartal, polise mukavemet suçlamasıyla Ankara’da hakim karşısında.

AİLELERE DAVA AÇILDI
Sendika.org'da yer alan habere göre, katliamda yakınlarını yitirenler Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapmak üzere 12 Haziran 2019 tarihinde sabah saatlerinde Anayasa Mahkemesi önünde buluşmuşlardı. Ankara polisi ise ailelere saldırmış, aileleri kalkanların altından tekmelemek suretiyle ve yumruklarla darp etmiş, yerlerde sürüklemiş ve yaralanmalarına sebep olmuşlardı. Katliamda yakınlarını yitiren Mısra Öz, Hüseyin Şahin ve İsmail Kartal hakkında “emniyet güçlerini darp etmek ve polise mukavemetten” dava açıldı.

POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLDU
Davada sanıkların ifadelerini vereceği ilk duruşma Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya altı polis şikayetçi olarak geldi. Bu duruşumada katliamda yakınlarını kaybeden üç sanık ve avukatlar ifade verecek. Avukatlar, sanıkların ifadesi başlamadan önce derhal beraat talebinde bulundu. Ancak beraat talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

'AKLAMA GİRİŞİMİ'
İki avukatın derhal beraat talebinin ardından Av. Murat Yılmaz da derhal beraat talebinde bulundu. Yılmaz, ardıdan AYM önüde Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen’in ailelere saldırdığını, saldırının görüntülere yansımasından sonra Kardiyen’in kendini aklama girişimi olarak bu dosyayı oluşturduğunu şu sözlerle ifade etti:

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı [Mukadder Kardiyen] kendi suçu ortaya çıkınca kendini aklama çabasıyla bu dosyayı oluşturuyor. Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı’nın ailelere nasıl hırsla müdahale ettiği görüntülere yansımıştı. Bu kişi adliye önünde avukatlara, Meclis önünde vekillere saldıran kişi. Suçu açığa çıkınca bu dosyayı oluşturdu. Burada şikayetçi diye gelen polislerin ifadeleri 20 gün sonra alındı. Sorusturma kapsamında verilmiş bir takipsizlik kararı varken bu karar usulüne uygun olarak kaldırılmadan bu iddianame düzenlendi. Savcılık kendi takipsizlik kararına rağmen davayı actçtı, usul olarak da bu yargılama yapılamaz.