HDP Çorlu İlçe Örgütü, faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin Çorlu Belediyesi önünde eylem yaptı.

"Deniz'lerimiz tükenmeyecek, Poyraz'ımız esmeye devam edecek" yazılı pankartının açıldığı eylemde "HDP Deniz'dir, Deniz burada", "Deniz Poyraz onurumuzdur", "Şehit namirin" sloganları atıldı.

Eylemde okunan basın açıklamasında Deniz Poyraz'ın katilinin iktidar, yargı ve onların medyası olduğu belirtilirken, süren baskı politikaları ve AKP'nin kendi iktidarını sürdürmek için gerçekleştirildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelemiz sürecek. Biz kazanacağız! Onlarca renkleri kucaklarken, direne direne ve umudun direnişini yükselterek, zaferi umuda nefer olmuş nice Denizlere armağan etmek için kazanacağız. Deniz Yoldaşın anıları mücadelemize ışık tutacak. Işıklar yoldaşın olsun" denildi.

Ardından konuşan HDP PM üyesi Ömer Güven, katliam gününde yapılacak olan ve sonrasında iptal edilen toplantıyı hatırlatarak, saldırının planlı ve daha yıkıcı olmasının düşünüldüğüne dikkat çekti. AKP'nin 20 yıldır iktidarda olması ve bu iktidarın sonuçlarının yolsuzluk, yoksulluk, rüşvet, hukuksuzluk, işsizlik gibi sonuçları olduğuna dikkat çeken Güven, "Bu durum bir kader değil. Türkiye'de birleşmiş halkların, emekçilerin, yoksulların, özgürlük ve demokrasi sevdalılarının gücüyle bu tablo mutlaka terse çevrilecektir. Bugün ki karanlık tablo geçicidir. Nasıl ki geceler, sabahla birlikte sona eriyorsa karanlıklarda halkların özgürlük mücadelesi ile sona erecektir" diye konştu.