Toplumsal Haber Merkezi

Adalet arayışındaki aileler, 11 Kasım Perşembe günü İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geleceklerini duyurmuştu. Yapılacak eylem ve katılımcıları hakkında bilgi veren, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, çocuklarını kaybeden aileler olarak artık adalet mücadelesini birlikte vereceklerini açıkladı.

Şüpheli şekilde ölen, kendisinden haber alınamayan, ölümleri aydınlatılmayan çocukların aileleri adalet arayışında bir araya geliyor.

Yapılacak eyleme ilişkin görüşlerini aktaran Şaban Vatan, “Uzun süren adalet arayışımızda Türkiye genelinde acı yaşayan, acısıyla beraber adaletsiz yaşayan diğer ailelerle de irtibatımız oldu. Artık bir kader bütünlüğü içerisinde ailelerin bir araya gelmesi gerektiğini düşündük. Bu anlamda toplu bir hareket yapmak istedik. İlk eylemimizi İstanbul’da, Çağlayan’da yapacağız” ifadelerine yer vermişti..

Adalet Platformu adıyla hareket eden aileler, bugün Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelerek birlikte kurdukları derneği ilan ettiler.

Ailelerin basın açıklamasına, adalet arayan ailelerin yanı sıra hukukçular, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

'Direne, direne kazanacağız', 'Asla yalnız yürümeyeceksin' sloganlarının atıldığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e 'adalet' çağrısı yapıldı.

adalet aile

aileler

aileler

adalet

aileler

aileler

aileler