Okulların açılması ve tüm dünyada Covid-19 vaka sayılarının artması çocukları da etkiledi. 

Birgün’e konuşan Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Elif Dağlı, eylül ayından beri belirgin artış olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Dağlı, çocuk hekimlerinin son birkaç haftadır daha sık, ailelerden çocuklarının testinin pozitif bulunduğunu bildiren telefonlar aldıklarını vurgulayarak şunları söyledi: 

“Sağlık Bakanlığı Covid-19 Haftalık durum raporları incelendiğinde 20 Eylül’den sonra her hafta yukarıya doğru bir trend görülmekte. 14-20 Eylül haftasında, 5-14 yaş grubunda hasta sayısı 100 binde 2.9 iken, 19-25 Ekim haftasında aynı yaş grubunda 100 binde 4.3’e yükseldi. Son gündelik raporun bulunduğu 29 Ekim’de ise bu oran 100 binde 6.7 olarak gösterilmiştir. 5-14 yaş grubu okul çağı çocuklardır. Çoğu okul 21 Eylül’de açılmıştır.Vakaların artmasının sebebi kısmi olarak okul açılması olabilir. Ama asıl sorun toplumda vakaların çok artması ve çocukların bundan nasibini alması.”

“Çocuklar nasıl olsa hastalığı hafif geçiriyorlar diye düşünmeden onlar da erişkinler gibi korunmalı” diyen Prof. Dr. Dağlı,testi pozitif çıkan çocuğun virüsü yetişkinlere taşıdığının unutulmaması gerektiğini belirtti. 

Resmi verilere göre 29 Ekim’de 5-14 yaş arası 84 çocuğa Covid-19 teşhisi konuldu.