ABD’nin Teksas eyaletinde ‘çocuk istismarından’ tutuklanan Doç. Dr. Abdüssamed Köse, Marmara Üniversitesi’ne bölüm başkanı olarak getirildi.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre, ABD’de 31 Mart 2015’te yayınlanan haberde Abdüssamed Köse, internette chat yaparken bir çocukla tanıştı ve cinsel içerikli konuşmalar yaptı.

Haberde, operasyon sonucunda, 12 kişinin tutuklandığı ve hepsinin bölge hapishanesine gönderildiği yer alıyor. Tutuklanan kişilerin fotoğrafına ve haklarındaki suçlamalara detaylıca yer veriliyor.

Başka bir sitede de, bir süre cezaevinden kaldıktan sonra tahliye olan Köse’nin ABD’deki ruhsatının iptal edildiği bilgisi yer alıyor. Gazete Duvar’ın haberine göre, bunun üzerine Türkiye’ye dönen akademisyen Köse, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı psikoloji bölümüne başkan olarak getiriliyor.

Marmara Üniversitesi’nin web sayfasında Abdüssamed Köse’nin adının Samed Köse olarak geçtiği görülüyor. Abdüssamed Köse’nin geçmişindeki ‘cinsel istismar’ suçunu örtmek için ismini kısaltarak kullandığını yine tanınmamak için de saçlarını uzattığı tahmin ediliyor.

İddiaları sormak üzere web sayfasında yer alan sabit hattı arandığında ise telefona yanıt verilmedi.