12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın (Şağban) müridi olduğunu söyleyen bir şahıs, Twitter’dan ‘Abdülkerim Erdinç’ ismiyle dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Ağustos 2020’de açıldığı görülen söz konusu hesaptan, “Bu hesabı hocama destek için açtım. İstediğiniz kadar yalan söyleyin, biz onun arkasındayız” gibi paylaşımlar yapıldı.

Yaptığı paylaşımlarda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyen Abdülkerim Erdinç, "Polis, bekçi, memur yapmak için dindar adam lazım dediniz. Yüzlerce yolladık. FETÖ'ye karşı yanınızdaydık, karşılığı bu muydu?" diye yazdı.

Fatih Nurullah’ ismini kullanan Şağban’a destek amaçlı açıldığı belirtilen hesapta Abdülkerim Erdinç, 12 yaşındaki kız çocuğunun istismar edilmesini Hz. Muhammed'in Hz. Ayşe ile 9 yaşında evlenmesini örnek gösterdi. Yaşananları “kumpas” ve “iftira” olarak yorumladı.

Söz konusu Twitter hesabından şu paylaşımlar yapıldı:

55 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Diğer yandan Sakarya Başsavcılığı soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Fatih Şağban (Nurullah) hakkında ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 18 yıldan 55 yıl bir ay 15 güne kadar hapis cezası istendi.