Devrik Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çocuk istismarcısı Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın paçasını kurtarmak için sosyal medyada bir fotoğraf paylaştı ama daha sonra silmek zorunda kaldı.

Gökçek’in 12 yaşında küçük bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunan Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın sözde Odatv ekibiyle yemek yediğini gösterdiğini iddia ettiği fotoğrafı Odatv araştırdı.

Peki, Fatih Nurullah'ın paçasını kurtarmak için kullanılan bu fotoğraftaki isimler kim?

Öncelikle, “Odatv ekibi Fatih Nurullah’la yemekte” yalanı “Adem Taflan” ve “Enveryan” adlı troller tarafından Twitter’da paylaşıldı.

Adem Taflan” adlı kullanıcı da daha sonra mesajını silmek zorunda kaldı...

Fotoğrafların 12-14 Ağustos 2015’te Berlin'de "Çağımız için Endülüs Ruhu" adlı konferansta çekildiği ortaya çıktı.

Twitter’da Murad Çobanoğlu isimli şahıs fotoğraflardaki isimlerden Müyesser Yıldız’a benzetilen kişinin akademisyen Hayat Nur Artıran olduğunu açıkladı.

“Tasavvufçu” olarak bahsedilen Hayat Nur Artıran, konferansa ilişkin kişisel sosyal medya hesabından ise “Çağımızda Endülüs Ruhu isimli uluslararası toplantının ilk oturumu Prenses Felizitas başkanlığında bugün yapıldı” mesajıyla fotoğraf da paylaşmış.

Öte yandan Teyit.org da “Fotoğrafta paylaşılan kişilerin Oda TV ile ilgisi yok. Fotoğraf 2015 yılında Berlin’de bir etkinlikte kaydedilmiş. Görselde bulunan kişiler de dünyanın farklı yerlerinden gelen katılımcılar” bilgisini paylaştı.